Головна  →  Новини  →  18 березня 2014

Преведення Фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST»

ВПЕРШЕ

Фестиваль хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST»

за підтримки

Департаменту культури виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) 

      Вперше, з 7 по 12 квітня 2014 р., у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2. Ст. м. «Контрактова площа») відбудеться фестиваль хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST», який відкриє можливості для експериментів та різнобічний погляд на мистецтво танцю.

      Мета фестивалю: популяризація хореографічного мистецтва в Україні, формування естетичних смаків глядачів шляхомзнайомства із кращими здобутками сучасного хореографічного мистецтва – провідними колективами і виконавцями; ознайомлення з різними напрямками сучасного танцю.

      Програма фестивалю є феєричною! Майстер-класи з класичного танцю відомих танцівників та педагогів-хореографів (народного артиста України Сергія Бондура, народної артистки України Олени Філіп’євої, народної артистки України Тетяни Боровик, заслуженого артиста України Анатолія Козлова), майстер-класи з сучасного танцю (Раду Поклітару, лауреата міжнародних конкурсів Олексія Буська, Артема Гордєєва, Олени Долгіх «LITSODanceCompany», Василя Козара, Катерини Белявської, KDT (KozarDanceTheatre)); показ прем’єрних вистав провідних колективів сучасного танцю «КИІВ МОДЕРН-БАЛЕТ», LITSODanceCompany, KDT (KozarDanceTheatre); обмін досвідом та обговорення стану і перспектив розвитку хореографічного мистецтва і сучасного танцю в Україні та світі  під час прес-конференцій. 

      Майстер-класи фестивалю орієнтовані на професійних виконавців, студентів мистецьких вищих та середніх спеціальних навчальних закладів, а також усіх бажаючих (віком від 15 років), за умови розуміння того, що рівень складності – високий. Кожен учасник майстер-класів фестивалю, незалежно від рівня підготовки, зможе познайомитися з найновішими тенденціями у сучасній хореографії.

      По завершенні майстер-класів буде показано прем’єрні вистави від організаторів фестивалю та запрошених гостей.

      Організатори фестивалю переконані, що фестиваль «КМАТОБ-FEST» посяде достойне місце в культурному житті України та сподіваються, що хореографічна лексика сучасного танцю, її чуттєвість і емоційність знайде своє відображення і розуміння в серцях глядачів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку