Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  6 грудня 2015

Всеукраїнський конкурс вокального мистецтва «Пісенна скарбничка»

Всеукраїнський конкурс вокального мистецтва «Пісенна скарбничка»

   Всеукраїнський конкурс вокального мистецтва «Пісенна скарбничка» було започатковано у 2010 році Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів. Метою конкурсу було зазначено пропагування культурних здобутків, обмін педагогічним та виконавським досвідом, творчий розвиток та духовне збагачення молодих талантів. Тоді, у 2010 році, в конкурсі взяли участь усього 38 солістів та 7 ансамблів, причому більшість з них представляли м. Київ. Цього року «Пісенна скарбничка» проводиться вже втретє, і втричі зросла кількість учасників: сьогодні їх більше 130 і вони представляють різні регіони нашої країни: Київ, Харків, Черкаси, Житомир, Кам’янець-Подільський, Глухів, Балаклея, Люботин, Гребінка, Славутич, Чугуєв тощо.

   Конкурсні змагання проходили 4-5 листопада у Великій та Малій залах Школи джазового та естрадного мистецтв у трьох номінаціях: академічний вокал, народний вокал, естрадний вокал. У кожній номінації брали участь солісти, дуети/тріо та ансамблі малих форм. Умовами конкурсу передбачалася серйозна програма виступів: ансамблі та солісти першої вікової категорії (до 9 років включно) виконували по два різнохарактерні твори, соліст другої та третьої вікових категорій – по чотири. Обов’язковим для виконання у всіх номінаціях була народна пісня (або її обробка) та твір українського автора. Попри складні умови конкурсу діти показали високі результати. Журі, до складу якого входили авторитетні фахівці з Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського та ДШМ м. Вишневого, відзначили призовими місцями майже половину учасників. Гран-Прі одержала учасниця конкурсу в номінації «Естрадний вокал», учениця Школи Джазового та естрадного мистецтв Ольга Пригунова (викладач – Келебай Т.В.).

   6 грудня 2015 року о 12.00 у Великій залі Школи джазового та естрадного мистецтв відбувся фінальний Гала-концерт за участю переможців Всеукраїнського конкурсу вокального мистецтва «Пісенна скарбничка». Програма Гала-концерту складалася з найяскравіших номерів, представлених у конкурсних змаганнях. На початку концерту відбулося урочисте нагородження: всі учасники конкурсу отримали дипломи та пам’ятні відзнаки, а їх викладачі – грамоти.

 

 

 

Файл документа: 12301730_142907006074099_3080621155106603725_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку