Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  29 листопада 2015

Урочисте відкриття 46-го концертного сезону Київської дитячої філармонії

Урочисте відкриття 46-го концертного сезону Київської дитячої філармонії

   29 листопада 2015 року о 12.00 у Колонному залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України відбулось урочисте відкриття 46-го концертного сезону Київської дитячої філармонії. В кінці 60-х років минулого століття на теренах тодішнього Радянського Союзу дитяча філармонія Києва стала першим музично-просвітницьким об’єднанням, заснованим на принципі «мистецтво дітей – дітям». Відтоді дитяча філармонія продовжує плекати академічні виконавські традиції музично-естетичного виховання, а також залучає до своїх концертних програм новітні музичні жанри – як данину сучасності.

   За традицією у концерті-відкритті нового сезону брали участь колективи і солісти-лауреати міських, всеукраїнських і міжнародних конкурсів – учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва.

   Перед початком концерту у фойє філармонії слухачів зустрічав духовий оркестр учнів ДМШ №2 ім.М.Вериківського (керівник Андрій Мітрохов). Також у фойє експонувалась художня виставка робіт учнів ДМШ №6 ім. Г. Жуковського.

   Святковий настрій був відтворений у програмі концерту: українська та зарубіжна класика, естрадно-джазової мелодії, сучасна академічна музика. Барвистими розмаїтими тембрами змінювали один одного виступи хорів і вокальних ансамблів, симфонічного та духового оркестру, піаністів та скрипалів, флейтистів та саксофоністів, домристів та балалаєчників. Концерт, як завжди, блискуче вела лектор-музикознавець, заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька. Вона розповіла гостям та учасникам заходу про важливі події, які відбулися в сфері початкової мистецької освіти та в окремих школах естетичного виховання протягом минулого року.

   Кожен номер програми усіх концертів Київської дитячої філармонії – від витоків і до сучасності – ґрунтується на великій копіткій педагогічній праці. Тож на концерті-відкритті 46 сезону почуття гордості за наші музично-педагогічні традиції не полишало слухачів. І, традиційно, велика організаційна робота була проведена Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів, який опікується діяльністю дитячої філармонії Києва. 

Файл документа: КДФ 46-1_29-11-2015.Still013 (1).jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку