Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  29 листопада 2015

ІІІ Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва «Фуете–2015», присвячений 110-річчю від дня народження Сержа Лифаря

ІІІ Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва «Фуете–2015», присвячений 110-річчю від дня народження Сержа Лифаря

   28 та 29 листопада 2015 року у приміщенні Коледжу хореографічного мистецтва «КМАТ ім. С. Лифаря» пройшов ІІІ Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва «Фуете – 2015». Цей конкурс має ще не занадто довгу історію. Він вийшов із звичайного концерту, в якому взяли участь учні київських шкіл естетичного виховання. Концерт мав широкий мистецький резонанс, внаслідок чого виникла ідея проведення конкурсного змагання. І вже два роки потому Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів заснував конкурс, спрямований на пропагування кращих зразків української та світової культури, обмін педагогічним та виконавським досвідом, творчий розвиток та духовне збагачення молодих талантів. Згодом конкурс з Міського перетворився на Міський відкритий, а у 2011 році став Всеукраїнським.

      В нинішньому конкурсі взяли участь близько 400 юних танцівників – солістів та колективів – з різних міст країни: Київ, Харків, Хмельницький, Скадовськ, Миронівка, Глеваха тощо. Вони змагалися у чотирьох вікових категоріях та декількох номінаціях: класична, сучасна, народна, бальна, естрадна, спортивна та змішана хореографія. Конкурс проходив у два тури. В першому турі всі учасники мали обов’язково виконати творчій номер українського спрямування (окрім бальної та спортивної хореографії). У другому турі ініціатива надавалася учасникам, які не були обмежені ніякими умовами. Це обумовило різноманітність конкурсних виступів.

     Авторитетне журі на чолі з директором Коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря» Лягущенко А.Г. високо оцінило професійну майстерність конкурсантів. Всіх було відзначено призовими місцями, заохочувальними дипломами та дипломами за участь у конкурсі. Гран-Прі конкурсу «Фуете – 2015» отримали танцювальний колектив «Веснянка» з  Хмельницького, який переміг у номінації «народна хореографія».

   Після закінчення конкурсних змагань один з членів журі – завідувач відділенням народної хореографії Коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря» Олександр Михайлович Нестеров – дав майстер-клас для учасників конкурсу. Учні Нестерова О.М. продемонстрували різні форми роботи, якими під керівництвом свого викладача вони займаються на уроках в стінах Академії. За результатами конкурсу був також проведений Круглий стіл, на якому обговорювалися напрямки удосконалення подальшої роботи з юними танцюристами.  

   Ввечері 29 листопада відбулося урочисте нагородження переможців ІІІ Всеукраїнського конкурсу хореографічного мистецтва «Фуете – 2015» та Гала-концерт. Особливість Гала-концерту полягала у тому, що виступали не лауреати конкурсу, а студенти Київської муніципальної академії танцю ім. С. Лифаря. Вони продемонстрували юним конкурсантам, яких професійних висот можна досягнути у обраній ними сфері мистецтва, якщо до палкого бажання танцювати додати ще й кропітку щоденну працю. Студенти академії показали хореографічну виставу «Український диптих». Яскрава видовищність постановки, барвисті костюми, віртуозна майстерність виконавців – все це справило неабияке враження на глядачів. Після концерту переможцям урочисто вручили дипломи перший заступник директора Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Анжияк С.М. та голова журі конкурсу Лягущенко А.Г.

   Вітаємо учасників та переможців ІІІ Всеукраїнського конкурсу хореографічного мистецтва «Фуете – 2015» та бажаємо подальших успіхів!

 

Файл документа: 12299202_137019786662821_4008093000645425793_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку