Головна  →  Новини  →  27 листопада 2015

Презентація інформаційно-просвітницького проекту «СПРОТИВ ГЕНОЦИДУ»

      26 листопада 2015 року,  напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів,  у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих м. Києва презентовано проект Українського інституту національної пам'яті – фотодокументальну виставку «Спротив геноциду».

      Виставка спростовує міф про відсутність опору українських селян більшовицьким грабіжникам напередодні та під час Голодомору. Стенди унікальних документів та фотографій, значна частина яких оприлюднюється вперше, розкривають масштаби спротиву, його форми та методи.

      Відкрив захід поет, письменник, драматург Василь Фольварочний.

      Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх українців, заморених голодом.

      Заступник начальника управління Українського інституту Національної пам'яті Сергій Громенко розвінчав міф про те, що українські селяни не противилися більшовицьким грабіжникам напередодні та під час Голодомору, провів історичний екскурс у ті страшні часи за матеріалами стендової експозиції.

      Директор видавничого центру «Просвіта» Василь Клінчак у своєму виступі розповів про внесок видань видавничого центру «Просвіта» в збереження та відновлення національної пам’яті українського народу, зокрема, поширення об'єктивної інформації про трагічні події Голодомору, увічнення пам'яті його жертв

.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку