Головна  →  Новини  →  24 лютого 2014

Відбулося засідання ради директорів публічних бібліотек

Відбулося засідання ради директорів публічних бібліотек

У ПУБЛІЧНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. ЛЕСІ УКРАЇНКИ ВІДБУЛОСЯ РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ ПУБЛІЧНИХ БІБЛІОТЕК МІСТА КИЄВА.

14 лютого ц.р. у рамках проведення консультацій із громадськістю  відбулося розширене засідання Ради директорів публічних бібліотек міста Києва за участю представників Департаменту культури, Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), центральних міських бібліотек, централізованих бібліотечних систем районів міста Києва, Української бібліотечної асоціації та користувачів бібліотек.

Учасники обговорили питання ролі публічних бібліотек у житті киян, підсумки їх діяльності за 2013 рік та перспективи розвитку бібліотечної галузі міста на 2014 рік.

Підсумовуючи діяльність роботи публічних бібліотек столиці, голова Ради публічних бібліотек міста Києва Людмила Ковальчук зазначила, що мережа бібліотек збережена, а дві бібліотеки: бібліотека ім. Г.Квітки-Основ`яненка (Дарницький район) та бібліотека № 151 (Деснянський район) переїхали в нові більш зручні та комфортні приміщення.

Заступник директора Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки Ольга Романюк розповіла про основні напрямки роботи публічних бібліотек міста, їх кращий досвід та зупинилася на актуальних питаннях розвитку бібліотечного обслуговування.

Завідувач відділу науково-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи Центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва Наталія Деревцова проаналізувала роботу дитячих бібліотек столиці та їх роль у процесі формування особистості дитини.

На десяти причинах переваги бібліотек і доцільності їх відвідування зупинилася директор Міської спеціалізованої молодіжної бібліотеки «Молода гвардія» Галина Конашко.

В обговоренні взяли участь користувачі бібліотек: Валентин Кобзар, В’ячеслав Полуянський, Денис Рюмін, Олег Стасеєв, Олександр Мерчанський, які подякували працівникам бібліотек за їх працю і звернули увагу на необхідність поповнення фондів бібліотек новою літературою та виділення коштів із міського бюджету на зазначені цілі.

Член Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) Раїса Заклецька наголосила на необхідності висвітлення подібних заходів у засобах масової інформації та звернула увагу на роль громадськості щодо вирішення різноманітних питань, у тому числі, й розвитку бібліотек.

Головний спеціаліст Департаменту культури Ірина Косар поінформувала про пріоритетні напрямки роботи публічних бібліотек столиці у 2014 році, серед яких важливе місце посідають заходи до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, 70-річчя визволення України від фашистських загарбників тощо.

Файл документа: 24.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку