Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2015

Виставка Людмили Огнєвої «Культурний простір Донеччини: Українське вишиття»

4 листопада 2015 року о 17:00

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»

 (вул. Лаврська, 19)

 

Ми мало замислюємося над тим, як велося на Донбасі свідомим українцям, у яких умовах їм доводилося жити і творити.

Запрошуємо до ознайомлення з цікавою й пізнавальною сторінкою українського культурного життя Донеччини – з доробком людини, яка будувала і продовжує будувати в Україні УКРАЇНУ.

Людмила Радіонівна Огнєва – за освітою радіофізик, за покликанням громадська діячка, журналістка, дослідниця й майстриня. Вона завжди у вирі культурного життя свого краю. Не цурається гострих тем, стає на захист несправедливо замовчуваних героїв української минувшини, активно їх популяризує. Є автором майже 50 брошур і книг, упорядником багатьох праць Олекси Тихого.

На виставці представлена лише частина вишиваних робіт Людмили Огнєвої – те, що її друзям вдалося врятувати і вивезти з окупованої території. Кожен цикл робіт – чудове знаряддя просвітництва. Розповіді майстрині можна слухати без кінця, вони вражають глибиною знань і пронизані любов’ю до батьківської землі. Свій досвід майстриня намагається передати молоді, збирає навколо себе таких же небайдужих і талановитих патріотів.

Після вимушеного переселення з рідного Донецька Людмила Огнєва продовжує активну творчу діяльність. Вона розшукує, вивчає та власноруч відтворює на полотні вишиті мініатюри, узори рушників та вишиванок видатних українців. Здається, вишиття стало її життям, спасінням, ниточкою, яка невидимою пуповиною пов’язує її з багатостраждальним Донбасом. Невтомно працюючи, вона знаходить сили допомагати українським патріотам, які залишилися на окупованій ворогом донецькій землі, і щиро переймається їхніми проблемами. Не полишає пані Людмила й журналістську та видавничу роботу.

 

Виставка працюватиме до 4 грудня 2015 року.

 

Телефон для довідок: 288-92-68.

Перейти до спискуВерсiя для друку