Головна  →  Методичні заходи  →  13 жовтня 2015

Семінар-пратикум на тему: «Сучасний репертуар гітариста» за участю викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

Семінар-пратикум на тему: «Сучасний репертуар гітариста» за участю викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

   13 жовтня 2015 року у приміщенні дитячої музичної школи № 5 в рамках засідання методичного об`єднання викладачів гітари відбувся семінар-практикум на тему: «Сучасний репертуар гітариста». В семінарі взяли участь викладачі шкіл естетичного виховання та студенти інституту мистецтв Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

   Учасники семінару представили велику кількість гітарних творів, які, за їх думкою, доцільно було б увести в навчальний процес. Серед цих творів – оригінальні гітарні п`єси, обробки народних мелодій, перекладення популярних творів для ансамблів гітаристів – дуету, тріо, квартету. Акцент було зроблено на пропагуванні української музики – фольклорної та академічної, класичної та сучасної. Важливим є той факт, що презентувалися твори різного ступеня складності – від найпростіших, розрахованих на початківців, до досить віртуозних, таких, що перевищують програмні вимоги початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

   Більшість гітарних творів, представлених на семінарі, було нещодавно надруковано в методичних посібниках, підготовлених викладачами київських шкіл, або у спеціалізованих періодичних виданнях. Так, дуже цікавою виявилася презентація методичної розробки «Гітара крок за кроком» викладача ДМШ № 4 Бугрова А.В., музичні приклади з якої прозвучали у виконанні автора. Викладач-методист ДМШ № 21 Чеченя К. А. продовжив знайомити членів методичного об’єднання з творами, надрукованими в додатку до восьмого випуску очолюваного ним журналу «Гітара в Україні». Викладач-методист КДМШ № 35 Бойко А. Л. представила нотну збірку «Калейдоскоп», що містить твори для гітари сучасних українських композиторів – членів Асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки.

   Цікава музика, майстерність виконавців та повна зала, яка дуже тепло зустрічала виступи викладачів, – все це визначило успіх заходу, який, без сумніву, стане на користь всім присутнім, адже Рада методичного об’єднання викладачів гітари рекомендувала виконані твори та методичні розробки для впровадження в навчальний процес дитячих музичних навчальних закладів.

 

Файл документа: 12096184_1491027634526571_7000388358167824301_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку