Головна  →  Методичні заходи  →  14 жовтня 2015

Презентація нотної збірки творів для скрипки у супроводі арфи «Чарівне єднання» (звіт)

Презентація нотної збірки творів для скрипки у супроводі арфи  «Чарівне єднання» (звіт)

   14 жовтня 2015 у приміщенні дитячої музичної школи № 4 ім. Д.Д.Шостаковича в рамках засідання методичного об’єднання струнно-смичкових інструментів відбулася презентація збірки для скрипки з арфою (фортепіано) «Чарівне єднання». Упорядником та аранжувальником збірки є викладач-методист ДМШ № 4 ім. Д.Д.Шостаковича Оксана Іванівна Агапова.

   Оновлення дидактичного матеріалу, призначеного для роботи в класі ансамблю, є актуальним завданням у всі часи. Особливо це стосується такого інструменту як арфа, яка дуже гарно звучить у поєднанні зі струнно-смичковими інструментами. У збірці, що презентувала Агапова  О. І., представлені твори різних жанрів та часів. Тут є обробки народних та авторських пісень, перекладення академічних п’єс старовинних та сучасних композиторів. Важливим є намагання охопити запропонованим репертуаром різні вікові групи учнів – від молодших класів до старших. Остання ж п’єса збірки – «Вальс квітів» з балету П. І. Чайковського «Лускунчик» для арфи, трьох скрипок та фортепіано – передбачає участь у виконанні учнів різного віку, адже партії скрипок розрізняються рівнем складності.

   Всі твори, включені до збірки «Чарівне єднання», прозвучали на засіданні методичного об’єднання у виконанні учнів ансамблевого класу, який веде у ДМШ № 4 ім. Д.Д.Шостаковича упорядник презентованої збірки. Діти грали із справжнім захопленням, і зал дуже тепло приймав їх виступи. Агапова О. І. доповнювала звучання музики методичними рекомендаціями та цікавими відомостями про твори.

   Засідання відбулося в особливий день – День захисника Вітчизни та свята Покрови Пресвятої Богородиці. Це не тільки дало можливість відвідати цей захід усім зацікавленим, але й визначило піднесену атмосферу, яка панувала на концерті. 

Файл документа: 10997476_852869408142073_3984592911983350028_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку