Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  15 жовтня 2015

Концерт до 90-річчя від дня народження Є.Г.Блінова (анонс)

   15 жовтня 2015 року о 19.00 в Малій залі Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (вул. Архітектора Городецького, 1-3) відбудеться концерт, присвячений 90-річчю від дня народження видатного балалаєчника, заслуженого артиста України, професора, диригента і композитора Блінова Є. Г.

   Євген Григорович Блінов був другим балалаєчником, який отримав вищу освіту в стінах Київської консерваторії (1951 рік, клас М. Геліоса). В 1953 році він став лауреатом першої премії на Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах IV Всесвітнього фестивалю молоді і студентів у Бухаресті. З того часу Блінов Є. Г. вів активну концертну діяльність, об’їздивши з гастролями близько 30 країн. Не менш вражаючою була і його педагогічна діяльність. У 1951-1963 роках він викладав у Київській консерваторії, з 1963 року очолив новостворену кафедру народних інструментів в Уральській консерваторії, а з 1975 по 1988 рік був ректором цієї консерваторії. Зусиллями Блінова Є. Г. та очолюваної ним кафедри в 1970-ті роки на базі Свердловської філармонії був створений оркестр народних інструментів.

   У 2006 році Блінов Є. Г. повернувся до Києва і, хоча вже не працював, але продовжував цікавитися музичним життям української столиці, відвідував концерти, брав участь у творчих зустрічах, давав методичні консультації. Концерт, організований на його честь, стане значною культурною подією, адже ім’я Євгена Григоровича є одним із символів найбільших досягнень вітчизняної школи гри на народних інструментах.

Перейти до спискуВерсiя для друку