Театр на Подолі відкриває сезон прем'єрними виставами "Вічно живі" та "Ревізія-шмавізія".

Театр на Подолі відкриває сезон прем'єрними виставами "Вічно живі" та "Ревізія-шмавізія".

16 вересня 2015 року о 19.00

Мала зала Національного палацу мистецтв «Україна»

(вул. Велика Васильківська, 103)

 

      Чому ми повинні пам’ятати тих, хто пішов? Тому, що в судний день повстануть тільки ті, про кого пам’ятають? Молодий вчений відправляється на фронт за тиждень перед весіллям, руйнуючи райдужні плани нареченої… Вона виходить заміж за його брата піаніста, який має бронь… Армія, фронт – невиправданий обов’язок чи повинність честі? Ставлення до дружини, як лакмусовий папір порядності… Чи повинен діяч мистецтва йти на передову, бо «якщо Шостакович загинув би на фронті, нас позбавили б шедеврів»? Чи не приховується звичайна боягузтво за красивими словами про наше призначення на Землі? Чи є духовна  розплата за зраду? Конфлікт батьків, з консервативними поглядами на патріотизм, та дітей з сучасними поглядами на політику…  Все це у виставі «Вічно живі» за п’єсою Віктора Розова.

      Виставою «Вічно живі» відкривався театр «Современник», фільм «Летять журавлі» за мотивами п’єси став класикою світового кіно.  

      У виставі зібрані кращі акторські сили Театру на Подолі: Лауреати київської Пекторалі різних років – заслужені артисти України Сергій Бойко, Тамара Плашенко, Алла Сергійко, Лариса Плотнікова; провідні актори Андрій Пархоменко, Тетяна Печенкіна, Федір Ольховський, Марія Рудковська, Ірина Грищенко, Олена Свірська, Вікторія Булітко, Василь Кухарський.

      Артисти театру, відомі глядачам за роботами на Телебаченні –Максим Максимюк, Анна Тамбова, Катерина Рубашкіна, Катерина Шенфельд, Максим Грубер, Артем Мяус, Валентина Сергєєва, Роман Халаімов, Дмитро Грицай. 

   Режисер-постановник – народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Віталій Малахов.

      Мова вистави – російська.

      Тривалість вистави 3 год. 10 хв. з антрактом.

 

А також в цей же день у «Театральній вітальні» Київського академічного драматичного

театру на Подолі (Андріївський узвіз, 20-б)

відбудеться прем’єрний показ вистави

РЕВІЗІЯ-ШМАВІЗІЯ

 

 ревізія

      Так що ж таке це саме «єврейське щастя» знають все і в той же час не знає ніхто, навіть самі шукачі цього самого щастя. Тому не поспішайте ні плакати, ні сміятися. Не поспішайте і висновки передчасно робити. Зазвичай ми настільки сліпі, що не бачимо факту того, що володіємо всіма необхідними якостями, щоб стати щасливими. Ось так і герой дійства "Ревізія-Шмавізія" не помічає, що щастя весь цей час було поруч.

      Вистава «Ревізія-Шмавізія» це заключна частина трилогії Анатолія Крима «Розповіді про єврейське щастя». Подивившись виставу, ви переконаєтеся, що ніяке воно не єврейське, хоча і написана розповідь з неповторним гумором і колоритом, на який здатний тільки дуже талановитий автор.

      Режисер- постановник – заслужений артист України  Ігор  Славинський.

      Мова вистави – російська.

      Тривалість вистави 1 год. 30 хв.

      Офіційний веб-сайт театру http://www.theatreonpodol.com/ukr/main

      Сторінка у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/groups/theatreonpodol/

Перейти до спискуВерсiя для друку