Головна  →  Творчі заходи  →  1 вересня 2015

День знань. Присвята в студенти першокурсників київських муніципальних мистецьких вишів (звіт)

День знань. Присвята в студенти першокурсників київських муніципальних мистецьких вишів (звіт)

           1 вересня – особливий день в житті майже кожної людини. Хтось веде до школи першокласника, у когось в родині новоспечений студент, хтось сам працює в освітній сфері і для нього цей день – чергове, але все одно свято. Додамо до цього переліку учнів шкіл, технікумів, коледжів, вишів, які, відпочивши та подорослішавши за літо, налаштувалися на нові інтелектуальні подвиги. Що ж стосується друзів, родичів, знайомих, для яких День знань – знакова подія, то вони є у всіх.

         І все ж таки, серед тих, хто так чи інакше причетний до зазначеної події, є категорія людей, які очікували на цей день довгий час. Це – студенти-першокурсники. Для них вступ до вищого навчального закладу – здійснення дитячих мрій, початок дорослого життя, перший крок на шляху професійних досягнень. Радість і тривога наповнюють їх серця, все для них цікаве і невідоме: якими стануть для них наступні роки навчання, хто їх оточуватиме, які труднощі доведеться подолати? І перший день нового життя має дати деякі відповіді на ці питання.

    Київські муніципальні мистецькі виші якнайкраще підготувалися до Дня знань. Ритуал присвяти в студенти першокурсників пройшов в кожному з них урочисто, яскраво та довів юним початківцям, що вони дійсно стали рівноправними членами дружнього колективу.

     Атмосфера емоційної піднесеності на святкуванні Дня знань у кожному виші визначалася звучанням на початку церемонії гімну України, до виконання якого з ентузіазмом долучалися всі присутні. Офіційна частина свята включала вітання керівника вишу та почесних гостей. Серед останніх були: перший заступник міністра культури України І. Д. Ліховий, директор Департаменту культури КМДА Д. О. Попова, депутат Київської міської ради І. П. Федоренко, відомі митці країни – композитори, співаки, балетмейстери.

   Дуже цікавими виявилися концертні програми, підготовлені студентами та викладачами вишів. Вони містили вокальні, інструментальні, хореографічні, циркові номери. На «ура» був сприйнятий так званий «капустник», підготовлений студентами КМАТ імені С. Лифаря – комедійні сценки з повсякденного життя академії, насичені пісенними і танцювальними елементами. Урочисто відбулося прийняття присяги першокурсниками в КІМ імені Р. М. Глієра: чотири студенти частинами зачитували слова присяги, а всі інші хором підтверджували – «Присягаємося!» Гарну традицію продовжилив КДАМ: з нагоди 21-річчя заснування закладу першокурсники висадили 21-й каштан біля будівлі Академії.

    Тож, новий навчальний рік у київських муніципальних мистецьких вишах розпочався. Побажаємо ж студентам та викладачам гарного настрою, творчого натхнення та мирного неба над головою!

Файл документа: 11951904_1480649045564430_7779592204469692753_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку