Прем'єра від театру "Золоті ворота" до закриття театрального сезону!

Прем'єра від театру "Золоті ворота" до закриття театрального сезону!

      27 червня (субота) о 18.00 у Київському театрі "Золоті ворота" (вул. Шовковична, 7-а) відбудеться короткий прес-брифінг з нагоди закриття сезону та перегляд прем’єрної вистави «Королева краси, або перед смертю не надихаєшся» Мартіна МакДонаха.

      35-ий сезон для театру «Золоті ворота» був особливим, оскільки цей рік керівництво театром здійснювала нова команда на чолі з амбітним молодим режисером Стасом Жирковим. У новий сезон «Золоті ворота» увійшли зі слоганом «Театр, а не музей». Одним з основних пріоритетів колективу стала підтримка молодої театральної генерації – як результат, на сцені «Золотих воріт» уже відбулися акторські (Дмитро Олійник, «Мітіне кохання. Щоденник») та режисерські (Іван Уривський, «Олеся. Забута історія кохання») дебюти. А копродукція з Київським академічним Молодим театром «Сталкери» за п’єсою сучасного українського драматурга Павла Ар’є стала однією з найрезонансніших вистав сезону. Кілька нових імен вдалося відкрити завдяки проекту «OPEN_MIND_СТУДЕНТ», що передбачає презентацію на професійній сцені кращих дипломних вистав творчих вузів. Також успішно працює освітня програма «Золотих воріт», яка включає відкриті лекції, кіноперегляди, сценічні читання та зустрічі глядачів з акторами.

      До закриття сезону театр підготував чергову прем’єру, яка стала вже десятою новою виставою у репертуарі "Золотих воріт". Молодий режисер Максим Голенко представить сценічну версію чорної комедії Мартіна МакДонаха "Королева краси з Лінана" – однієї з найвідоміших, першої п’єси іменитого ірландця, написаної усього за 8 днів і одразу охрещеної суворою британською критикою "дивом сучасного театру". Відкриттям для глядача стане виконавиця головної ролі – актриса Катерина Башкіна-Зленко, передовсім відома за озвучуванням багатьох голлівудських стрічок. А провідний актор Театру юного глядача та популярний телеведучий Олександр Ярема постане у спектаклі у зовсім нетиповій для себе іпостасі.

      Окрім підсумків сезону, що добігає кінця, перегляду прем’єрної вистави та спілкування з її творцями, на прес-брифінгу ми привідкриємо завісу сезону прийдешнього. Це унікальна нагода дізнатися про наші найближчі репертуарні плани та когорту молодих режисерів, запрошених до співпраці уже цього року.

      У зв’язку з обмеженою кількістю місць акредитація обов’язкова: 050-267-47-83, 063-643-40-70, 253-92-76, [email protected] (Віктор Собіянський).

 

Довідка

«Королева краси, або Перед смертю не надихаєшся»

автор: Мартін МакДонах

переклад: Олекса Негребецький

режисер: Максим Голенко

художник: Юлія Заулична

композитор: Дмитро Данов

актори: Катерина Башкіна-Зленко, Андрій Лелюх, Влад Писаренко, Георгій Поволоцький, Андрій Поліщук, Олександр Ярема

жанр: чорна комедія

тривалість: 100 хв. (з антрактом)

обмеження по віку: 18 +

      Це історія про домашню війну, яка точиться між старою матір’ю Мег Фолан і її дочкою – сорокалітньою дівою Морін. Але це ще й історія кохання. У героях Мак-Донаха безліч життєвих сил і пристрастей. А побутовий реалізм – лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль з сентиментальної мелодрами, гротескової комедії, явного «театру жорстокості» і філософської притчі.

      «Я хочу писати п’єси, які б трохи розворушили людей» (Мартін МакДонах).

      Офіційний веб-сайт театру: http://zoloti-vorota.kiev.ua/

      посилання на сторінку у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/theatre.zv

Файл документа: 10153884_660240547409338_5102747385021548059_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку