Головна  →  Творчі заходи  →  1 червня 2015

Урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям (звіт)

Урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям (звіт)

      1 червня 2015 року о 12.00 на Софійській площі відбулася урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям – учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів системи Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

      Традиція фінансової підтримки творчих прагнень юних киян існує з 1997 року, коли розпорядженням Київської міської державної адміністрації було встановлено 45 стипендій у розмірі 300 гривень кожна. Поступово кількість стипендій та їх розмір збільшувалися. Останні чотири роки діти отримують вже 75 стипендій у розмірі 1000 гривень кожна.

      Відбір кандидатур стипендіатів – нелегка справа, адже дуже багато учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва щорічно беруть участь та перемагають у численних міжнародних та всеукраїнських конкурсах. Цього року творчі стипендії голови Київської міської державної адміністрації отримали багаторазові лауреати престижних мистецьких конкурсів, що відбулися у різних країнах світу: Австрії, Білорусі, Греції, Італії, Литві, Німеччині, Польщі, Україні, США.

     За сталою традицією вручення стипендій відбулося в Міжнародний день захисту дітей. Особливої святковості церемонії надало те, що вона проходила на одній з центральних площ міста у присутності великої кількості киян та гостей столиці. Почесні свідоцтва та творчі стипендії дітям особисто вручав голова Київської міської державної адміністрації В. В. Кличко, що викликало з боку юних стипендіатів неабиякий ентузіазм, адже вони мали змогу поспілкуватися віч-на-віч зі своїм кумиром та сфотографуватися з ним. Цього року грамоти від заступника голови КМДА Г. В. Старостенко отримали також і викладачі, які підготували лауреатів. Прикрасою церемонії став виступ учениці Школи джазового та естрадного мистецтв Олександри Попової, яка з блиском виконала популярні джазові композиції.

      Церемонія вручення творчих стипендій талановитим дітям виявилася яскравою та емоційно піднесеною. Переконані, що діти надовго запам’ятають цю подію! Дякуємо всім, хто долучився до організації святкового заходу!

 

 

Файл документа: 11147857_1448873768741958_1870878715915337287_o.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку