Проведення Фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST-2015».

Проведення Фестивалю хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST-2015».

27 та 28 травня 2015 р.

Київський муніципальний академічний театр опери і балету для

дітей та юнацтва, глядацька зала (1-й поверх)

(вул. Межигірська, 2. ст. м. «Контрактова площа»)

 

      Фестиваль хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST-2015» – цесвоєрідна платформа для самовираження учасників, покликана стимулювати творчий, інтелектуальний, духовний розвиток талановитої молоді, і одночасно чудова палітра можливостей: культурний обмін та розвиток творчих колективів, підвищення професійного рівня.

      Тема цьогорічного фестивалю «КМАТОБ-FEST-2015» – мовою хореографічного мистецтва відобразити пошук життєвих цінностей особистості у швидкоплинному сьогоденні. Олексій Бусько про фестиваль: «Організовуючи цьогорічний фестиваль, відбираючи колективи, які представлять свої прем’єри на сцені театру, ми ставили завдання перед хореографами – показ балетів-роздумів, які акцентуватимуть увагу глядачів, насамперед, на  проблемах  людини у сучасному світі».

      Фестиваль відкриється 27 травня о 19:00 виставою на музику Олександра Родіна «Видіння Рози» у постановці художнього керівника фестивалю Олексія Буська. «Видіння Рози» – історія дівчини на ім’я Роза, яка волею долі стала заручницею свого тіла у цьому світі. І лише справжні почуття здатні провести душу до просвітлення крізь темряву буденності.  

      Другою постановкою цього дня є балет «МЕГАПОЛІС» від колективу «Apache Crew» у постановці Анатолія Сачівка.  В основі вистави – стосунки поза межами комфорту: кохання і байдужість, дружба і дивацтво.  Як швидко охолоджуються стосунки у великому місті і як часто егоїзм призводить до самотності. Скільки важливого проходить повз нас серед великого потоку інформації, як часто не помічаємо того, що знаходиться поруч і що є таким для нас необхідним. Наскільки жорстокими ми буваємо і наскільки емоційно слабкими поза своїм штучно створеним образом.

      28 травня о 19:00 - вистава «Священна Весна» на геніальну музику балету Ігоря Стравiнського буде представлена на фестивалі в авторському прочитанні відомого українського хореографа Кристини Шишкарьової. Сюжетна лінія побудована на історії з життя вигаданого первісного племені, що живе мирно, обробляє землю і вклоняється Сонцю. Ніщо не порушувало порядок повсякденного життя племені, доки чужинець, одержимий жагою влади і, користуючись незнанням представників племені, не прийшов до поселення, нав’язуючи свої порядки, створюючи свої звичаї і насаджуючи вигадані ним вірування. І лише одна тендітна дівчина протистоїть йому…

        Другою виставою цього дня є «Довгий різдвяний обід» «KYIV MODERN-BALLET» у постановці Раду Поклітару – балет-роздум про швидкоплинність життя, про те, якими суєтними, марними справами ми наповнюємо дорогоцінні хвилини, години, роки нашого існування на землі. Головна сюжетна лінія оповідає про дев'яносто років із життя родини Байярдів, що проносяться у вигляді різдвяних обідів.

      Завершить програму Дивертисмент сучасної хореографії від учасників фестивалю.

      Додаткова інформація для ЗМІ: +38 (044) 425-34-30; (093)-493-75-07.

      Сторінка театру: http://www.musictheatre.kiev.ua/ua/

Файл документа: Afisha KMATOB-Fest A4.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку