Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  23 квітня 2015

Звітний концерт учнів Київської дитячої школи мистецтв № 1 (у рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії») (звіт)

Звітний концерт учнів Київської дитячої школи мистецтв № 1  (у рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії») (звіт)

      23 квітня 2015 року в Київській дитячій школі мистецтв № 1 у рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбувся звітній концерт, який продемонстрував досягнення учнів за поточний 2014-2015 навчальний рік. На концерті були присутні близько 50 дітей з інтернату № 17, вихованці школи «Надія» та Центру соціально-психологічної реабілітації Солом’янського району м. Києва.

   Концерт виявився дуже яскравим і різноманітним за жанрами та стилістикою. Тут були виступи інструменталістів, що грали на фортепіано, скрипці, віолончелі, флейті, трубі, саксофоні, гітарі, ксилофоні, синтезаторі. Юні вокалісти співали як популярні, так і маловідомі пісні. Дуже цікавими виявилися ансамблеві номери, які представили дуети піаністів, скрипалів, ксилофоністів, ансамбль гітаристів «Мелодія», ансамбль бандуристів «Зорецвіт», вокальний ансамбль «Серпанок», ансамбль народних інструментів. Особливо хочеться відзначити виступи великих колективів – хору молодших класів та оркестру «Арт-експромт».

   Незважаючи на те, що концерт тривав майже півтори години, запрошені гості – діти-сироти та діти з особливими потребами – не втомилися і не занудилися. Їм дуже сподобалося побачене. Від імені гостей слова подяки висловила представник Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Солом’янського району Л. А. Татаринова.

   Слід додати, що проект «Крилаті мрії», в рамках якого відбувся зазначений концерт, існує вже чотири місяці. За цей час у різних районах Києва було проведено понад десять заходів – досить різноманітних за форматом: концерти, підготовлені учнями шкіл естетичного виховання певних районів міста, спільні концерти учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації, лекції-концерти, спектаклі, майстер-класи. Ці заходи мали позитивний резонанс, свідченням чого є, зокрема, той факт, що поступово все більше дітей з особливими потребами долучаються до проекту «Крилаті мрії», а деякі, навіть, після відвідування благодійних концертів висловлюють бажання вчитися музиці.

   Переконані, що звітний концерт Київської дитячої школи мистецтв № 1, який є частиною благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії», сприятиме досягненню головної мети цього проекту – соціальній адаптації дітей-сиріт, дітей з дитячих будинків та дітей з особливими потребами через їх творче спілкування з ровесниками та залучення до високого мистецтва.

 

 

Файл документа: IMG_0015.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку