Головна  →  Творчі заходи  →  19 квітня 2015

Концерт № 6 абонементу № 9 «Портрети композиторів-ювілярів»

      19 квітня 2015 року о 15.00 у Колонному залі Національної філармонії України завершився абонементний цикл за участю Національного академічного духового оркестру України. Цього сезону концерту Абонементу № 9 проходили під назвою «Портрети композиторів-ювілярів». Темою заключного концерту було обрано два ювілеї: 210 років від дня народження М. Глінки та 160 років – О. Лядову. Були виконані твори, у яких втілились казкові образи: інструментальні номери з опери М. Глінки «Руслан і Людмила», оркестрові мініатюри О. Лядова «Музична табакерка», «Кікімора», «Чарівне озеро».

      Розповідаючи про ці твори, музикознавець С. Корецька об’єднала сторінки біографії обох композиторів із тогочасною українською культурою. Скажімо, оперу «Руслан і Людмила» Глінка почав писати в Україні – в с. Качановка на Чернігівщині; О. Лядов вчився у М. Римського-Корсакова, який палко підтримував українську професійну музику і передавав повагу і любов до українського фольклору своїм учням.

    Сподіваємося, наступного сезону Абонемент № 9 відкриє слухачам багато цікавих музичних сторінок творчості композиторів-ювілярів світу. 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку