Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  16 березня 2015

Майстер-клас з виготовлення листівки до Великодня (в рамках дитячого благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

Майстер-клас з виготовлення листівки до Великодня (в рамках дитячого благодійного мистецького проекту  «Крилаті мрії»)

 

   16 березня 2015 року у приміщенні Київської дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького в рамках дитячого благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбувся майстер-клас з виготовлення листівок до Великодня.

   Проект «Крилаті мрії» існує вже три місяці. За цей час було проведено дев’ять заходів у різних районах міста – Дніпровському, Святошинському, Оболонському, Печерському, Подільському, Голосіївському. В основному, це були концерти, підготовлені учнями початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Києва для їх однолітків – дітей-сиріт, дітей з дитячих будинків, дітей з функціональними обмеженнями. Іноді в таких концертах брали участь і вихованці районних центрів соціально-психологічної реабілітації.

   Захід, що відбувся 16 березня, продемонстрував прагнення організаторів проекту розширити його формат. Цього разу діти з особливими потребами були не просто гостями, а й безпосередніми учасниками заходу. Разом з учнями художнього відділення Київської дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького вони виготовляли вітальну листівку до Великодня. Цікавою та неординарною виявилася техніка штампування, за допомогою якої дітям було запропоновано зробити листівку. Тут були задіяні не тільки такі звичайні матеріали як кольоровий папір, картон, фарби, клей, але й сирі овочі – картопля та морква. Викладачі заздалегідь заготовили фігурки курчат та пасхальних кошиків, які потім діти використовували у якості штампів. Показували, як і що треба роботи, не викладачі, а діти – учениці 5 класу художнього відділення школи Маргарита Гнілоскуренко та Олена Жураховська. Викладачі – Гарнага О. В. та Ковальчук Р. П. – лише спостерігали за процесом виготовлення листівки та за необхідністю корегували його.

   Після закінчення майстер-класу всіх присутніх пригощали чаєм та солодощами. Також господарі подарували гостям фарби, олівці та інше приладдя, необхідне для подальшої творчої праці в апробованому напрямку.

   До проведення заходу долучилися Шевченківський районний в м. Києві центр соціальних служб для сімей, дітей та молоді, а також співтовариство особливих родин «Ми разом».

Файл документа: IMAG5671.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку