Головна  →  Творчі заходи  →  10 лютого 2015

Міська олімпіада з історії образотворчого мистецтва (звіт)

Міська олімпіада з історії образотворчого мистецтва (звіт)

 

      10 лютого 2015 року у приміщенні дитячої школи мистецтв № 5  Оболонського району відбувся ІІ тур міської олімпіади з історії образотворчого мистецтва, у якому взяли участь близько 50 учнів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв м. Києва.

      Змагання відбулися у двох вікових категоріях: середній та старшій. Дітям було запропоновано два типи завдань. Теоретичні завдання передбачали стислі відповіді на низку запитань (20 – для середньої вікової категорії та 25 – для старшої), що стосуються видів та жанрів образотворчого мистецтва, його історії, українського мистецтва, творчості вітчизняних живописців, історичних пам’яток та музеїв Києва. Практична частина включала перевірку знань конкретних зразків світового образотворчого мистецтва: за представленими репродукціями необхідно було назвати авторів та назви творів.

      Діти виявили гарну підготовку, отримавши високі бали. При тому, що виконання кожного завдання оцінювалося за 10-бальною шкалою, журі іноді змушено було додавати «зайві» бали за докладні або нестандартні відповіді. До того ж, відведеного на виконання всіх завдань часу (2 академічні години) виявилося забагато, діти оперативно впоралися з теоретичними та практичними питаннями, уклавшись, фактично, в 45 хвилин.

   Журі, до складу якого увійшли авторитетні спеціалісти, після довгих обговорень, розподілило призові місця наступним чином:

- у середній віковій категорії І місце отримали Сидельнікова О. (ДШМ № 5, 5 кл.) та Пивовар С. (ДШМ № 5, 5 кл.), ІІ місце – Анцибора Є. (ДШМ № 4, 5 кл.), Бондарець А. (ДШМ № 9, 5 кл.), Путякін Р. (КДХШ № 1, 7 кл.), ІІІ місце – Балясна А. (ДШМ № 4, 5 кл.), Булгакова І. (ДХШ № 11, 3 кл.), Вергелес Е. (КДХШ № 9, 5 кл.);

- у старшій віковій категорії І місце отримали Ковтун Д. (ДШМ № 5, 6 кл.), Черняк І. (ДШМ № 9, 8 кл.), Кудякова А. (ДШМ № 5, 6 кл.), ІІ місце – Чуканова О. (КДШМ № 8, 5 кл.), Подобєдова В. (ДХШ № 3, 6 кл.), Янкова Н. (ДШМ № 9, 7 кл.), ІІІ місце – Юрченко А. (ДШМ № 4, 6 кл.), Драгомирик Ю. (ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського, 6 кл.), Петрик І. (ДХШ № 3, 6 кл.).

   Крім того, журі вирішило вручити три Гран-Прі: у середній віковій категорії цю високу нагороду отримали Пилипенко Марія (ДШМ № 5, 5 кл.) та Танцюра Анастасія (ДШМ № 9, 4 клас), у старшій віковій категорії – Невінчана Н. (КДШМ № 2 ім. М. Вериківського, 6 кл.).

   Урочисте нагородження переможців олімпіади, а також викладачів, що підготували переможців, відбудеться 20 лютого о 17.00 на сцені КДМШ № 3 ім. В. Косенка (вул. Володимирська, 78) після концерту лауреатів міських конкурсів юних композиторів пам’яті Валерія Подвали.

Файл документа: IMG_3297[1].JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку