КМДА Київська міська державна адміністрація


16 лютого 2015

Положення про виставку викладачів-художників у рамках творчого бієнале «Мистецька палітра Києва».

ПОЛОЖЕННЯ

про виставку викладачів-художників у рамках творчого бієнале «Мистецька палітра Києва». 

   Мета виставки: виявлення творчого потенціалу викладачів-художників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів; презентація найкращих робіт митців широкому глядацькому загалу; підвищення престижності статусу викладача-художника.

   Організатор виставки – Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів.

 

Умови проведення.

   Запропонувати свою участь у виставці може кожен викладач дитячої художньої школи, художнього відділу дитячої школи мистецтв або художнього гуртка закладу культури.

   Виставка експонуватиметься у виставковій залі Національної академії образотворчих мистецтв і архітектури з 17 березня 2015 року.

   До участі у виставці приймаються роботи, виконані у різних техніках за напрямками: «живопис», «графіка», «декоративно-прикладне мистецтво», «скульптура».

   Тематика виконання художнього твору – довільна. Робота може мати будь-який розмір.

   Норма представництва –  не більше 5 робіт від одного учасника.

   Творчим роботам викладачів-художників нададуть професійну оцінку незалежні фахівці, які висловлять критичну мистецьку думку про арт-виставку перед викладацькою аудиторією у виставковій залі Національної академії образотворчих мистецтв і архітектури. Викладачі-художники, що надали власні роботи для експонування, матимуть можливість не тільки переглянути, а ще й презентувати свої творчі здобутки перед широким мистецьким загалом.

   За високий професійний рівень виконання художніх творів, викладачі нагороджуватимуться дипломами.

 

Вимоги до оформлення робіт:

   Роботи повинні бути експозиційно оформлені: акварельний, гуашевий живопис та графічні роботи – у рамах під склом, масляний живопис – у рамі, скульптурні твори та об’ємні декоративні роботи – на підставці. На зворотній стороні роботи обов’язково повинні бути кріплення.

   Етикетаж: розмір етикетки – 10,5x7,5см, на якій повинні міститися наступні дані:

- назва навчального закладу;

- назва твору, рік виконання;

- розмір роботи;

- техніка виконання;

- ПІБавтора (повністю).

Оформлення супровідних документів:

   Для участі у виставці викладачів-художників в рамках творчого бієнале «Мистецька палітра Києва» необхідно надати:

   - заявки: надаються у двох примірниках за встановленою формою на бланку закладу за підписом керівника до 6 березня 2015 року.

   У заявці повинні бути зазначені: прізвище, ім’я, по батькові автора; назва твору, рік виконання; розмір роботи; техніка виконання; коротке пояснення до художнього твору (ідея його створення, символізм вираження художнього образу тощо); коротка інформація про художника (біографічні дані, виставкова діяльність тощо).

   - етикетки до робіт надаються у двох примірниках.

   - роботи для участі у виставці надаватимуться у березні 2015 рокуза окремим графіком до виставкової зали Національної академії образотворчих мистецтв і архітектури (Вознесенський узвіз, 20).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.