Головна  →  Творчі заходи  →  12 лютого 2015

Ніхто не може залишатися осторонь

Ніхто не може залишатися осторонь

   Наша країна зараз переживає тяжкі часи. Ми змушені захищати своє право на волю та незалежність усіма можливими засобами. На передовій цієї боротьби знаходяться наші воїни – хлопці, які втрачають здоров'я та життя заради безпеки й кращого майбутнього усіх українців. Вони – на передовій, але й в тилу ніхто не залишаться осторонь. Переживають та намагаються допомогти усі, навіть, діти, які живуть в мирній частині країни та, здавалося б, не мають прямого відношення до війни, роблять посильний внесок у справу перемоги. Ось лише одна з численних історій, що підтверджують це.

   Київська дівчинка, учениця четвертого класу загальноосвітньої школи та дитячої школи мистецтв № 4, Марина Петрусь написала вірш та разом з малюнками інших дітей художнього відділення школи відправила його бійцям в зону АТО:

Хлопці, благаю, вертайтесь живими,

хоч для вас Україна дорожче життя,

тримайтеся, любі, тримайтеся, милі,

і хай в Україні не буде гріха!

На рідную землю ступите живими,

повертайтесь до своїх сімей.

Так важко всім жити,

Коли наше серце

Все кров'ю палає й горить.

Та виходять ті хлопці і в руках автомати,

й на війні вони згадують матір.

Повертайтесь живими,

повертайтесь, солдати.

Люди добрі усі допоможуть,

і знаю я –

УКРАЇНА – ПЕРЕМОЖЕ!

   Пізніше телеканал «1+1» зробив сюжет, де дівчинка читає свій вірш, і показав його солдатам на передовій. Вірш вразив наших хлопців щирістю почуттів, силою емоцій, зворушив їх до глибини душі. І у відповідь вони вирішили подарувати дівчинці найважливіший символ своєї боротьби – прапор з передової лінії фронту, прапор, який уособлює народ України і який вони захищають ціною власного життя. На цьому прапорі кожен боєць написав побажання. У прямому ефірі передачі «Хоробрі серця» прапор був переданий Марині Петрусь, і наразі він виставлений в залі дитячої школи мистецтв № 4.

   У цієї історії, яка відома глядачам телеканалу «1+1», є продовження. 12 лютого четверо бійців, які лікуються після поранення у воєнному шпиталі м. Ірпень, прийшли до дитячої школи мистецтв №4, де вчиться Марина Петрусь, щоб зустрітися з дітьми. Двоє з цих бійців – самі ще майже діти, адже їм ледве виповнилося двадцять років. Учні школи мистецтв підготували невеличкий концерт, пригощали гостей солодощами, а потім із захватом слухали розповіді наших захисників. Зустріч виявилася дуже теплою, щирою і, напевне, спогади про неї будуть зігрівати серця хлопців у небезпечні холодні ночі. Діти ж запам’ятають цю зустріч з воїнами АТО як таку, що дозволила їм наблизитися до подій та людей, які вирішують долю країни.

   Керівництво школи планує повезти своїх вихованців до Ірпеня з метою дати концерт для поранених бійців. Діти з нетерпінням очікують на поїздку, вони мріють порадувати воїнів своєю творчістю. Викладачі можуть пишатися тим, що їм вдалося не тільки навчити дітей розуміти мистецтво, але й прищепити їм любов та співчуття, які, власне, й є справжніми ознаками людяності.

Файл документа: WP_20150211_12_46_22_Pro.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку