КМДА Київська міська державна адміністрація


6 лютого 2015

Благодійний мистецький проект «Крилаті мрії» в Оболонському районі м. Києва

Благодійний мистецький проект «Крилаті мрії»  в Оболонському районі м. Києва

 

      6 лютого 2015 року у приміщенні дитячої школи мистецтв № 5 відбувся концерт, що є частиною благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії». Цей проект започаткований у грудні 2014 року Департаментом культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) спільно з Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів та Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Він має за мету соціальну адаптацію дітей-сиріт, дітей з дитячих будинків та дітей з особливими потребами через їх творче спілкування з ровесниками.

     Проект «Крилаті мрії» передбачає проведення концертів, художніх виставок, театралізованих вистав та інших творчих заходів у різних районах міста. Цього разу концерт був підготовлений силами учнів та викладачів дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району Києва. Програма концерту складалася з вокальних, інструментальних, хореографічних номерів. Тут були виступи оркестру духових інструментів (керівник І. Опаначенко), хору учнів молодших класів (керівник О. Трач), ансамблів бандуристів (керівник Г. Козлова), гітаристів (керівники О. Радченко та О. Барабаш), акордеоністів (керівник Н. Резнікова), скрипалів (керівники Т. Пурцеладзе та Т. Савицька), фортепіанних дуетів (Анна Костик та Олексій Васько, Ірина Митник та Дар’я Безбах, Юлія Гайдаєнко та Сонг Дженіфер), інструментального тріо (Хео Мунджонг, Вероніка Богомолова, Маргарита Глибченко), солістів-інструменталістів – Анни Костик (фортепіано), Давіда Пустовіта (ксилоримба), Софії Петрової (флейта), Дар’ї Безбах (фортепіано), Людмили Комісаренко (сопілка), співаків – Ірини Митник, Мар’яни Спавонюк. Яскраве враження справили хореографи: ансамбль народного танцю «Джерело» (керівник Т. Нестерова), ансамбль спортивного бального танцю «Відродження» (викладачі Н. Прогнімак, Л. Голуб) та його випускники Роман Невінчаний і Дар’я Матвийчук.

      Концертний номер підготували також вихованці центру соціально-психологічної реабілітації ДМФО Оболонському району м. Києва: В’ячеслав Городній проспівав українську народну пісню «Ганзя» (керівник та концертмейстер Н. О. Шеклунова). Свої роботи представили й учні художньої студії «Дін-фо», яка є структурним підрозділом Центру та має багатий досвід навчання дітей з функціональними обмеженнями (керівник – А. Г. Тетарвачук). У фойє школи було виставлено 10 робіт, створених учнями студії гуашшю та масляними фарбами.

      На жаль, гостей з реабілітаційного центру на концерті в дитячій школі мистецтв № 5 було небагато. Можливо, їм зашкодила погода, можливо, були якісь організаційні недоліки у роботі відповідних служб. Сподіваємося, що наступний захід проекту «Крилаті мрії» збере більше гостей, адже тим, хто був присутній на концерті, побачене сподобалося, і вони виявили бажання приходити ще.

Файл документа: IMG_5581(1).JPG



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.