Головна  →  Творчі заходи  →  21 грудня 2014

Концерт № 2 «Різдвяні музичні зустрічі» з циклу «Викладачі – дітям» (абонемент № 4)

Концерт № 2 «Різдвяні музичні зустрічі» з циклу «Викладачі – дітям» (абонемент № 4)

 

      21 грудня о 12.00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт № 2 «Різдвяні музичні зустрічі» з циклу «Викладачі – дітям» (абонемент № 4). Цей концерт є гідним внеском Київської дитячої філармонії у міські передсвяткові заходи, мета яких – створити гарний настрій, радісне передчуття неповторної атмосфери величного свята – Різдва.

   Цикл «Викладачі – дітям» з’явився на афішах дитячої філармонії ще в перші роки незалежності України. Це – єдиний із шести концертів абонементу КДФ, коли на сцену виходять не діти, а їхні вчителі: педагоги дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв Києва. Яскрава, динамічна програма концерту складалася із різних жанрів, стилів, образів: колядки та щедрівки, джазово-естрадна та класична музика. А що вже казати про темброве розмаїття! Немов різнокольорові гірлянди змінювали один одного звучання народних і академічних інструментів у сольних та ансамблевих виступах. Але найголовніше те, що юні слухачі із захопленням впізнавали в артистах своїх вчителів – тих, хто долучає їх до високодуховного світу мистецтва.

   Святковий настрій панував не лише на сцені: фойє філармонії було прикрашене роботами учнів дитячих художніх шкіл та дитячих шкіл мистецтв Києва. Перед початком концерту духовий оркестр КДМШ № 7 ім. І. Шамо під керуванням С. Рури зустрічав слухачів натхненними мелодіями. Цей концерт був справжнім великим зібранням мистецької родини, молодих і досвідчених музикантів та юнацтва.

 

Файл документа: IMG_4078.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку