Головна  →  Новини  →  28 грудня 2022

«Київська дитяча філармонія» відкрила свій 53-й концертний сезон!

«Київська дитяча філармонія» відкрила свій 53-й концертний сезон!
 
 
 
   27 листопада 2022 року у Колонному залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України відбулось урочисте, та без перебільшення героїчне відкриття 53-го концертного сезону Київської дитячої філармонії.
Блискуче відкриття сезону почалося зі святкового привітання.
У фойє, на фоні чудової художньої виставки творчих учнівських робіт, неперевершено грав духовий оркестр КДШМ №2 ім. М.І. Вериківського.
Відлунали фанфари і почалось магічне дійство на сцені.
У мистецькому вернісажі перед слухачами пройшли сторінки світової та української класики, різноманітні музичні жанри, хореографічні композиції, художнє читання тощо.
Раптове вимкнення електроенергії під час концерту ще більше згуртувало слухачів та виконавців. Море емоцій та вражень, яких вже тривалий час не вистачало як дітям, так і глядачам, було продовжено навіть при ліхтарях.
Бурхливими оплесками дякував зал  маленьким героям, які продовжували грати, та навіть граційно виходили з ситуації, імпровізуючи.
Розмірковуючи після концерту про цю подію, відчуваєш гордість за майбутнє покоління професійних митців!
І поки наші вороги намагаються занурити нас у темряву, наші талановиті діти, учні мистецьких шкіл міста Києва, несуть світло своїм талантом!
Бо якщо діти посміхаються, якщо вони дарують тепло своєю творчістю, торкаючись душі кожного глядача у цей буремний час, то ми обов’язково переможемо!
 
Дякуємо членам художньої ради «Київської дитячої філармонії»! Дякуємо учасникам концерту, їх викладачам, глядачам та постановочній групі від Національної Філармонії України. Вітаємо всіх шанувальників Київської дитячої філармонії! Запрошуємо на майбутні концерти 53-го концертного сезону!

Київська дитяча філармонія – це унікальний постійно діючий дитячий мистецький проєкт, який вперше подарував дитяче мистецтво широкому загалу слухачів. Створений одним із перших подібних проєктів, і сьогодні Київська дитяча філармонія залишається єдиною і неповторною творчою музично-просвітницькою організацією, аналогів якій не існує і досі не тільки в Україні, а й за її межами.

Щомісяця, протягом навчального року, найталановитіші діти-солісти та учнівські колективи мистецьких шкіл виступають на найпрестижнішій сцені країни – у Колонному  залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України. Даруючи своє мистецтво всім слухачам – дітям, батькам, викладачам, учасники концертів демонструють рівень своєї мистецької освіти – однієї з найкращих у світі.

З моменту заснування проєкту відбулося понад 350 концертів, у яких взяли участь більше 500 тис. дітей.

За свій довгий шлях Київська дитяча філармонія змінювала творче «обличчя», доповнювалася новими виконавськими формами та жанрово-стильовими напрямами. На сьогодні це – яскраводинамічний інтерактивний концерт-вистава з елементами сюжетності, що охоплює музику, хореографію, театр, академічний, естрадний та народний спів і, навіть, циркове мистецтво! Магічну атмосферу дійства доповнює і цікава передконцертна програма у фойє на тлі виставки художніх робіт учнів мистецьких шкіл.

За роки свого існування Київська дитяча філармонія стала не тільки своєрідною школою виконавської майстерності для музикантів, а й чудовим стартом для багатьох виконавців, чиї імена відомі у всьому світі. 

Слід зазначити, що Київську дитячу філармонію було створено спільними зусиллями Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів та Національної філармонії України.

 
Вже понад п’ятдесят років цей мистецький проєкт дарує найталановитішим дітям справжню радість творчості на сцені Колонного залу імені Миколи Лисенка Національної філармонії України. Традиційно це шість різножанрових концертів упродовж сезону. Кожен концерт – незабутня динамічна подія з елементами інтерактивного дійства, де поєднуються музика, театр, танець, а навіть циркове мистецтво. Також у фоє демонструється  виставка найкращих художніх робіт учнів мистецьких шкіл, що чудово доповнює загальну творчу атмосферу дійства.
Перейти до спискуВерсiя для друку