КМДА Київська міська державна адміністрація


15 листопада 2022

Київський Форум толерантності відбудеться втретє

Київський Форум толерантності відбудеться втретє

16-го листопада втретє відбудеться Київський Форум толерантності, організований Департаментом культури КМДА спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка під гаслом «Міжетнічна та міжконфесійна толерантність як символ згуртованості київської громади та запорука Перемоги України над російськими загарбниками».

Метою заходу є об’єднання та консолідація всіх етнічних громад і конфесій столиці у їх громадській та суспільній діяльності задля миру та благополуччя, шляхом синергії усіх національних культур та віросповідань.

Теми цьогорічного Форуму:

  • інформаційна місія: розкажи світові про війну в Україні;

  • волонтерська та гуманітарна місії етнічних та релігійних громад: допоможи ближньому заради майбутнього;

  • ми разом боремось сьогодні – разом переможемо – разом будуємо завтра;

  • військове капеланство як задоволення духовних потреб захисників нашої;

  • держави та підтримка їхнього морального духу: душпастирська опіка, релігійно-просвітницька робота, соціально-доброчинна діяльність;

  • взаємодія етнічних та релігійних громад з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у період здійснення ними гуманітарних та волонтерських місій (проблеми, шляхи їх вирішення, обмін досвідом);

  • проблеми, з якими стикаються сьогодні етнічні та релігійні громади, здійснюючи свою статутну діяльність.

Форум був ініційований і створений Департаментом культури в 2020-му році та відбувався за участі представників різних етнічних та релігійних спільнот Києва. 

Цього року в заході візьмуть участь керівники національно-культурних громад Києва, представники релігійних організацій, науковці, студенти та аспіранти кафедри релігієзнавства. Захід буде проведено із дотриманням Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у змішаному форматі (онлайн та офлайн).







При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.