КМДА Київська міська державна адміністрація


29 квітня 2022

Театр на лівому березі везе до Європи виставу-лауреатку Шевченківської премії-2022 - “Погані дороги”

https://www.facebook.com/leftbanktheater/

Театр на лівому березі везе до Європи виставу-лауреатку Шевченківської премії-2022 - “Погані дороги”. В червні 2022 року виставу головної режисерки театру Тамари Трунової за п’єсою Наталки Ворожбит можна буде побачити в Латвії, Литві та Німеччині.

В умовах війни Театр на лівому березі не зупиняє свою діяльність, працюючи на культурному фронті. Завдяки плідній роботі усієї команди театру на чолі з директором-художнім керівником Стасом Жирковим, йдуть перемовини про співпрацю з європейськими театрами та культурними інституціями. І маємо результат.

Низка театральних фестивалів Європи запросили одну з найактуальніших постановок про війну між росією та Україною - виставу “Погані дороги” - взяти участь в їхніх програмах. Вже підтверджені три фестивальні покази, також ведуться перемовини з іншими фестивалями. В рамках гастролей відбудеться показ і в Малому театрі у Вільнюсі, де нещодавно відбулася прем’єра в Стаса Жиркова (вистава “Саша, винеси сміття”, за п’єсою Наталки Ворожбит).

За словами директора-художнього керівника театру Стаса Жиркова, культурно-інформаційний фронт, в якому працюють сьогодні українські театри, наразі надзвичайно важливий – саме з точки зору впливу на людей та їхню думку: “Нам потрібно працювати з європейською аудиторією, постійно нагадувати про війну в Україні. Європейські глядачі мають бути в фокусі, не забувати про нас, допомагати. Їхня допомога – це фактично наше розуміння, що ми не один на один з ворогом”.

На сьогодні гастрольний графік вистави такий (доповнюватиметься, слідкуйте за нашою сторінкою):

https://drama-comedy.kiev.ua/

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.