Головна  →  Новини  →  24 вересня 2021

Ювілейна виставка «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads»

29 вересня відбудеться відкриття ювілейної виставки «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads».

 

29 вересня о 17.00 відбудеться відкриття ювілейної виставки «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads» у Національному музеї  «Київська картинна галерея».

 

Експозиція представляє акварельні краєвиди – імпресії, створені художницею  українськими, європейськими та американськими життєвими дорогами, в період з 1942 по 1990-і роки. Це пейзажі Києва та Хохітви, Гайдельберга та Берхтесгадена, Парижа та Швейцарських Альп, Нью-Йорка та Сан-Франциско,   – міст та місцин, що зустрічалися Кричевській-Росандіч на шляху та стали улюбленими «персонажами» її акварелей. Вірна духу і стилю імпресіонізму, мисткиня фіксує на полотні найтонші порухи натури, віддаючи перевагу ранковим або сутінковим станам, миттєвостям пробудження або завмирання природи.

Родзинкою виставки є пейзажі раннього київського періоду мисткині, створені перед еміграцією в 1942 та 1943 роках, а також українські акварелі, написані після відвідин художницею батьківщини у 1993 році. «Певен, що для киян міські краєвиди Кричевської-Росандіч стануть відкриттям. І дворик Художнього інституту, написаний з натури 1942 року, і Лук’янівський цвинтар, де похований Федір Кричевський і який мисткиня відвідала у 1994-му, – це Київ, побачений очима майстрині ліричного пейзажу, вродженої киянки та людини світу», – зауважує Генеральний директор Київської Національної картинної галереї Юрій Вакуленко.

 

Спікери: директорка Музею української діаспори Підсуха Оксана Григорівна.

 

Місце проведення: Терещенківська 9.

 

Координація на місці : 0442997080

 

 Прохання до учасників – дотримуватися маскового режиму та тримати

дистанцію у 1,5 метри із учасниками заходу.

Перейти до спискуВерсiя для друку