КМДА Київська міська державна адміністрація


2 серпня 2021

Анонс виставки «Гривня АРТ»

Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва

Музею історії Києва

та

Міжнародний Артфестиваль «Talent Energy Fest»

представляють виставку

    «Гривня АРТ»

                                                                                                04.08.2021 – 16.08.2021

 

Всеукраїнська виставка «Гривня АРТ» присвячена 30-річчю незалежності України та розвитку сучасного мистецтва нашої країни, що проходить за підтримки Міністерства Фінансів України.

Українське мистецтво за часів незалежності набуло активного розвитку та стало відомим у сучасному світі арту далеко поза межами нашої країни. Сьогодні арт на грошах є актуальним, популярним і унікальним напрямом у мистецтві багатьох країн та активно популяризує особливості національних валют світу.

«Гроші – це потужний сучасний конгломерат економічного розвитку країни та її мистецтва. Своїм мистецтвом на грошах митці проєкту намагаються донести до глядача мистецьке художнє розуміння та власне бачення подальшого розвитку  сучасного арту на грошах», - зазначає куратор виставки Таня Василенко.

Представлені на виставці картини 81-го провідного українського художника, написані у таких техніках: живопис, графіка, колаж, асамбляж. Кожна робота неповторна та зроблена в техніці, притаманній автору твору. Арт на грошах є популярним напрямом, об'єкти якого колекціонуються та мають своїх прихильників у всьому світі. У свою чергу, «Гривня АРТ» - це демонстрація процесу еволюції гривні та її дизайну, що ототожнюється з розвитком українського сучасного мистецтва.

У музейно-виставковому центрі сучасного мистецтва Музею історії міста Києва виставка «Гривня АРТ» триватиме до 16 серпня 2021 року, а далі – в інших містах України, зокрема у Львові, Одесі, Черкасах та Коломиї.

 

Кураторка проєкту: Таня Василенко

 

Таня Василенко народилася 1977 р. у Києві. Закінчила Київську державну академію декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. Членкиня Національної спілки художників України. Брала участь у групових і персональних виставках в Україні, Європі, США, Китаї, Японії та Росії. Мисткиня є організатором фестивалю «Talent Energy Fest» і засновником галереї «V gallery», а також Художньої школи живопису і малюнка «Санта Декор».

 

Київ, вул. Б. Хмельницького, 7

Контакти для запитів ЗМІ:

(067) 224 02 84 – Галина Якимчук



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.