КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2021

Анонс виставки Андрія Прахова "Дорога до істини"

З 27.07. до 08.08.2021 відбудеться виставка Андрія Прахова «ДОРОГА ДО ІСТИНИ».

Презентація проєкту — 28.07.2021 о 17.00  в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» за адресою: вул. Шовковична 17/2, Київ.

«Сучасне мистецтво має два завдання: або прикрашати життя, або вказувати шлях. Щодо мене, творчість — це щоденний процес, шлях становлення та осмислення, неминучий аналіз того, що відбувається зараз, і минулого, моя дорога до істини», — Андрій Прахов. Проєкт — це роздуми автора про свій шлях і пошук ідентичності в контексті зовнішніх подій та особистих переживань. В експозиції представлені роботи, створені художником під час перебування в Україні (2013–2020).

Виставку відкривають роботи, сюжет яких — це композиція на одну з «вічних» тем: любов вічна і любов земна, слава вічна і слава минуща, а також Finis Gloria mundi (лат. кінець земної слави). У своїх ранніх роботах Андрій Прахов часто звертався до архітектури, особливо храмової, надихаючись вічними формами з великою історією. Так, архітектура й мальовничі краєвиди Стамбула, представлені в експозиції, переплітаються з історією міста і поетичними коментарями, запозиченими у класиків.

Апофеозом експозиції є художньо-дослідницький проєкт за результатом вивчення фінно-угорської спадщини, який Андрій Прахов започаткував 2016 року. Він був створений за мотивами карело-фінського епосу «Калевала» та феномену пермського звіриного стилю (бронзової художньої пластики VII ст. до н. е. — XII ст. н. е).

Спікери: кураторка проєкту Анна Лєдєнєва-Прахова

 

Місце проведення: Мистецький центр «Шоколадний будинок» за адресою: вул. Шовковична 17/2, Київ

Акредитація представників ЗМІ: Марина Стрельцова, [email protected]

Координація на місці/ Контактна особа: Олександр Кухар, 067 377 68 13

Прохання до представників ЗМІ – дотримуватися маскового режиму та тримати дистанцію у 1,5 метри із колегами та учасниками заходу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.