Головна  →  Мистецькі конкурси  →  10 червня 2021

Оголошення мистецького конкурсу на реалізацію Міждисциплінарного мистецького проєкту під відкритим небом на локаціях міста Києва, присвяченого 30-й річниці незалежності України

З метою виявлення найбільш цікавих і актуальних творчих ідей

Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради

(Київської міської державної адміністрації)

 

ОГОЛОШУЄ МИСТЕЦЬКИЙ КОНКУРС

на реалізацію  Міждисциплінарного мистецького проєкту під відкритим небом на локаціях міста Києва, присвяченого 30-й річниці незалежності України, для здійснення якого передбачається надання фінансової підтримки з бюджету м. Києва.

Термін реалізації проєкту 21-24 серпня 2021 року.

Граничний обсяг витрат з бюджету м. Києва 700,0 тис. грн. (сімсот тисяч гривень).

Конкурсні пропозиції на участь у мистецькому конкурсі приймаються у друкованому вигляді (у двох примірниках) до  12 липня 2021 року (до 16.30) за адресою:

01024, м. Київ, бульв. Т. Шевченка, 3, Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), відділ мистецтв та культурно-освітніх закладів, каб. № 308, контактний телефон (044)279-62-92.

Переможця мистецького конкурсу буде визначено на засіданні Художньої ради з питань розгляду культурно-мистецьких проєктів при Департаменті культури, яке відбудеться у період з 14 до 16 липня 2021 року. Про точну дату учасникам конкурсу буде повідомлено додатково.

 

Вимоги до конкурсної пропозиції

Міждисциплінарний мистецький проєкт до Дня незалежності України має стати  культурною подією, яка представлятиме Київ як сучасне місто з мультикультурним досвідом.    

‒      концепція проєкту має бути спрямованою на розвиток паблік-арту та охоплювати різні мистецьки напрями  з  акцентом на візуальній складовій, а також може передбачати створення арт-об’єктів, проведення перфомансів, використання технологій медіа-арту тощо;    

‒      залучення до реалізації проєкту сучасних  українських митців;

‒      інноваційність і креативність;

‒      проведення не менше двох ключових подій упродовж реалізації проєкту; 

‒      визначення цільової аудиторії та очікувана результативність проєкту;

‒      наявність соціальної складової;

‒      мати чіткий план реалізації на відповідно пристосованих локаціях;  

‒      наявність попередньої згоди балансоутримувача локації, де планується реалізовувати проєкт, за наявності такого;

‒      наявність повідомлення про те, що проєкт відбувається за підтримки Київської міської державної адміністрації;

‒      використання туристичного логотипу міста Києва в оформленні локації, поліграфічній продукції, якщо така передбачена кошторисом витрат, та публікаціях у соціальних мережах;

‒      пропозиції щодо забезпечення інформаційного супроводу заходу (міські, загальнонаціональні ЗМІ — телебачення, радіо, друковані та інтернет-видання, а також план просування в популярних соціальних мережах).

 

Для участі в мистецькому конкурсі конкурсна пропозиція має складатися з таких документів та містити наступну інформацію:

  1. Заява про участь у мистецькому конкурсі за встановленою формою (форма 1).
  2. Концепція проведення культурно-мистецького проєкту із обґрунтуванням актуальності.
  3. Програма та перелік учасників культурно-мистецького проєкту.
  4. Попереднє погодження балансоутримувача локації (приміщення).
  5. Орієнтовний робочий план .
  6. Технічні характеристики обладнання, яке використовуватиметься при реалізації культурно-мистецького проєкту.
  7. Орієнтовний кошторис витрат на організацію та проведення культурно-мистецького проєкту, який містить розрахунок загального обсягу фінансування проєкту та визначення кожного джерела фінансування (бюджет м. Києва та інші залучені у встановленому порядку кошти).
  8. матеріали (фото- або поліграфічна продукція, активні посилання в мережі), які засвідчують досвід заявника щодо організації та проведення аналогічних культурно-суспільних проектів. 

 

ДО УВАГИ ЗАЯВНИКІВ!

Для участі в мистецькому конкурсі заявник може подавати лише одну конкурсну пропозицію (у двох примірниках). Всі додатки до заяви засвідчуються підписом заявника та печаткою (за наявності).

Зареєстрована конкурсна пропозиція не повертається заявнику. У разі надходження конкурсної пропозиції поштою, термін її подання визначається за поштовим штемпелем. Конкурсні пропозиції, подані з порушенням установленої форми або терміну подання, повертаються заявнику з відповідним повідомленням.

 

При реалізації культурно-мистецького проєкту організатори мають неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства України, підзаконних нормативних актів та рекомендацій дорадчих органів КМДА, у т.ч. в частині:

отримання відповідних дозволів;

дотримання встановлених норм проведення масових заходів, допустимого рівня гучності в межах житлової забудови, пожежної і техногенної безпеки, вимог пам’яткоохоронного законодавства;

дотримання норм законодавства, що регулюють використання авторських та суміжних прав.

 

Звертаємо увагу заявників на те, що з січня 2020 року набрав чинності новий Порядок організації та проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітнцького, спортивного, видовищного та іншого характеру в місті Києві, затверджений рішенням Київради від 19.12.2019 № 470/8043.   

 

Файл документа: Заява_перелік відомостей.doc

Перейти до спискуВерсiя для друку