КМДА Київська міська державна адміністрація


5 жовтня 2020

Заходи Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів (з 01 жовтня по 31 жовтня 2020 року)

Заходи Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів (з 01 жовтня по 31 жовтня 2020 року)

07.10.20

КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського
(вул. Вацлава Гавела, 69)

о 10:00

 

Семінар-практикум заслуженого працівника культури України, директора КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського, викладача-методиста Троценко Валерій Миколайович за темою «Проблеми розвитку готово-виборного баяну в дитячій мистецькій школі. Інструментарій. Виховання і розвиток емоційної культури та музично-образного мислення учня».

 

 

07.10.20

Департамент культури КМДА

(бульв. Шевченка, 3)

о 12:00

 

Засідання Погоджувальної ради з питань надання рекомендацій для використання у роботі мистецькими школами нової методичної літератури

 

 

08.10.20

КДМШ № 33 ім. В. Пухальського
(вул. сім’ї Ідзіковських, 25)

 

 

Музична вітальня В.В. Пухальського.
Методично-освітній проєкт директора КДМШ № 33 ім. В. Пухальського Данченко Л.М. «Київські хроніки. Професія – піаніст»: Творча зустріч з викладачем КССМШ ім. М.В. Лисенка, викладачем-методистом Найдич Н.М.

 

 

08.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 1: «Правові аспекти визначення особливих освітніх потреб дитини. Документи, що унормовують роботу закладів освіти у впровадженні інклюзивної освіти».

 

 

10.10.20

Онлайн

о 10:00

 

ІІ Всеукраїнська учнівська конференція «Мистецтво без меж: шлях до науки» в рамках XXXI Міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест-2020»

 

 

12.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 2: «Особливості дітей із розладом дефіциту уваги та гіперактивністю (РДУГ). Навички спілкування з дітьми, що мають РДУГ».

 

 

14.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 3: «Особливості дітей з розладами аутичного спектру (РАС). Навички спілкування з дітьми, що мають РАС».

 

 

15.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 4: «Екстремальні ситуації у класі. Ознаки екстремальної ситуації. Особливості поведінки дітей з різними нозологіями у екстремальній ситуації».

 

 

16.10.20

КДМШ № 33 ім. В. Пухальського
(вул. сім’ї Ідзіковських, 25)

 

 

Методично-освітній проєкт «Предмет «Сольфеджіо» як чинник виховання креативної особистості» кандидата мистецтвознавства, викладача КДМШ № 33 ім. В. Пухальського, викладача-методиста
Кулик В.В.

Урок № 1 за темою: «Ритм як показник жанру та стилю».

 

 

16.10.20

Онлайн

 

 

Г. Остер «Шкідливі поради». Режисер-постановник вистави – викладач ШМ Деснянського району ім. М.Д. Леонтовича Таценко Т.В.

 

 

19.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 5: «Розвиток психіки дитини. Розвиток психічних процесів в нормі та патології».

 

 

19.10.                                             20КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського 
                                                                  (вул. Вацлава Гавела, 69)

об 11:00

 
Відкритий урок викладача ДШМ № 4 Рунчак О.І. за темою: «Твори великої форми в репертуарі учнів мистецької школи. Засоби музичної виразності та їх значення у створенні художнього образу твору»  

21.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 6: «Методологія оцінювання результативного навчання дитини з особливими освітніми потребами. Методологія «зеленої ручки».

 

 

21.10.20

Онлайн

16:30

 

М. Старицький «За двома зайцями». Режисер-постановник вистави – викладач КДШМ ім. С. Турчака Павлишен О.Б.

 

 

21.10.20

КДМШ № 7 ім. І. Шамо

 

 

Відкритий урок викладача КДМШ № 7 ім. І. Шамо Чечури Н.Є. за темою: «Робота над розвитком метроритму в учнів-бандуристів».

 

 

21.10.20

Онлайн на платформі ZOOM

 

 

Презентація нотної збірки викладача КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського Канке М.В. «Українські барви – 10 п'єс на теми українських пісень».

 

 

22.10.20

Онлайн на платформі ZOOM

10:00

 

Відкритий урок викладача  КДШМ № 2 ім. М.І. Вериківського
Шперер В.О., за темою: «Робота над вдосконаленням звуку, на різних етапах навчання гри на гобої».

 

 

21.10.20                                                      Онлайн

  

Міський конкурс-виставка «Життя серед квітів»

 

  

22.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 7:«План особистісного розвитку як метод освітньої соціалізації учня з особливими освітніми потребами. Розробка індивідуальної програми навчання».

 

 

26.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 8: «Особливості використання художніх засобів для розвитку дитини з особливими освітніми потребами».

 

 

28.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення».

Семінар-тренінг 9: «Інтеграція осіб з особливими освітніми потребами у суспільство».

 

 

28.10.20

Онлайн на платформі ZOOM

 10:00

 

Семінар з обміну досвідом роботи за темою: «Ефективні форми дистанційного навчання з учнями мистецьких шкіл в умовах карантину». Доповідачі: викладач КДМШ № 33 ім. В. Пухальського Сафронова Л.Л., кандидат мистецтвознавства, викладач ДМШ № 10 Пеліна Г.О., викладач ДШМ № 4 Афанасьєва Н.А., викладач КДШМ № 3 Нестерова Н.М., викладач ДМШ № 27 Городецька О.В., кандидат мистецтвознавства, викладач ДМШ № 10 Коваль Г.О., викладач КДШМ
ім. С. Турчака Ромсік О.В., викладач КДМШ № 12 Бабенко М.О.

 

 

29.10.20

Онлайн за попередньою реєстрацією

о 09:00

 

Цикл № 4 семінарів-тренінгів з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників мистецьких шкіл та керівників гуртків закладів культури м. Києва за темою: «Розвиток творчих здібностей дитини з особливими освітніми потребами за допомогою різних видів мистецтв: проблеми та їх вирішення». Семінар-тренінг 10: «Комунікації з батьками. Особливості психології батьків дітей з особливими освітніми потребами». Семінар-тренінг 10: «Комунікації з батьками. Особливості психології батьків дітей з особливими освітніми потребами».

 

 

29.10.20

Онлайн на платформі ZOOM

10:00

 

Семінар-практикум для викладачів духових інструментів:

-майстер-клас викладача КДМШ№ 22 Шустової Юлії Юріївни за темою: «Сучасні виконавські прийоми гри на кларнеті»;

- методична доповідь викладача МЗВО «Київська Академія мистецтв» Роменського Дмитра Аркадійовича за темою: «Флейта в музичній культури різних народів світу»;

- відкритий урок викладача КВШМ № 1 ім. К.Г. Стеценка Давиденка Євгена Анатолійовича за темою «Стилістичні особливості виконання джазових творів на саксофоні на прикладі джазового стандарту Р.Роджерса «Blue moon»»

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.