CRESCENDO ART FORUM-2020

  Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти

Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів

Управління культури Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації

Дитяча музична школа № 39 м. Києва

 запрошують учнів та педагогічних працівників сфери початкової мистецької освіти  взяти участь у CRESCENDO ART FORUM-2020

 З 29 травня по 02 червня 2020 року для учнів та педагогічних працівників сфери початкової мистецької освіти відбудеться CRESCENDO ART FORUM-2020 у режимі онлайн. Автор проєкту – завідувачка теоретичного відділу Дитячої музичної школи № 39 м. Києва, викладачка-методист Олена Садівнича. CRESCENDO ART FORUM проводиться з метою розвитку інтелектуальних і комунікативних здібностей учнів, у тому числі учнів з особливими освітніми потребами, розвитку свідомого та зацікавленого ставлення до навчальних дисциплін, що викладаються в початкових закладах мистецької освіти; підвищення професійного рівня педагогічних працівників. Результати CRESCENDO ART FORUM сприятимуть поглибленню знань учнів, осучасненню змісту початкової мистецької освіти, а також розширенню інформації щодо використання нових дистанційних інтерактивних форм у організації освітнього процесу.

Цільова аудиторія: учні, у тому числі учні з особливими освітніми потребами та педагогічні працівники закладів початкової мистецької освіти різних мистецьких спрямувань, керівники та методисти методичних служб сфери мистецької освіти, представники інших освітніх закладів та установ сфери культури.

У рамках CRESCENDOARTFORUM-2020 відбудуться такі заходи:

  1. 1.     Всеукраїнська учнівська інтернет-конференція «ARSLONGA».
  2. 2.     Міжнародний онлайн-семінар «Початкова мистецька освіта сьогодення: світовий досвід».

Кінцевий термін подачі заявок для участі в заходах: 20 травня 2020 р.

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ:

  1. 1.     Всеукраїнська учнівська інтернет-конференція «ARS LONGA».

  Дата проведення: 29-30 травня 2020 року.

До участі в конференції запрошуються учні, в тому числі учні з особливими освітніми потребами, закладів початкової мистецької освіти різних мистецьких спрямувань за двома віковими категоріями: І категорія – до 11 років включно;             ІІ категорія – від 12 років.

Iнтернет-конференція проводиться за тематичними напрямами (секціями) в форматі дискусійних панелей. Модератори – учні, які за результатами Всеукраїнської відкритої учнівської конференції «МИСТЕЦТВО БЕЗ МЕЖ: ШЛЯХ ДО НАУКИ» у рамках ХХХ міжнародного фестивалю «КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2019» отримали «Сертифікат модератора».

Робоча мова конференції – українська. Кожен учасник інтернет-конференції може виступити з 1 доповіддю. У представлених доповідях допускається співавторство.

Регламент виступу складає до 5 хвз врахуванням часу на:

–          представлення супроводжуючих доповідь матеріалів (фото/аудіо/відео);

–          демонстрацію особистісних (за бажанням) та/або із залученням ілюстратора художньо-виконавських здібностей (виконання авторського/народного/власного творчого доробку – спів, гра на музичному інструменті, декламація, хореографічний або цирковий номер/фрагмент); представлення авторських та/або власноруч (за бажанням) створених творів різних видів образотворчого мистецтва (живопису, графіки, комп’ютерної графіки, скульптури, інсталяцій тощо) або декоративно-прикладного мистецтва.

По завершенню виступів усіх спікерів/доповідачів певної дискусійної панелі – обговорення (відповіді на питання) 10-15 хв.

Тематичні напрями інтернет-конференції:

  1. 1.  Класична музика: композитор, виконавець, окремий твір, жанр тощо.
  2. 2.  Сучасний музичний простір: сучасний композитор, виконавець, гурт, культурно-музичний проєкт, характеристика стилю або тенденції тощо.
  3. 3.  Музичні інструменти, ансамблі, оркестри: історія виникнення інструментів, ансамблів, оркестрів, характерні прийоми звуковидобування та звуковедення на різних інструментах, особливості формування різних за складом ансамблів та оркестрів тощо.
  4. 4.  Музика та суміжні види мистецтв: музика в театрі (у кінематографі, анімації, рекламі, на телебаченні тощо), живопис і музика, література та музика, танець і музика, цирк і музика тощо.
  5. 5.  Фольклор: традиційні обряди, народні пісні, гурти, етнофестивалі тощо.
  6. 6.  Світова музична культура: минуле та сучасність, епоха, стилі, національне мистецтво тощо.
  7. 7.  Складові музичної мови: знакові системи нотного запису, історичні факти, сучасна нотація, традиційні та сучасні засоби музичної виразності тощо.
  8. 8.  Проєкти та промоції у сфері мистецтв: методи та способи промоушна, артмаркетинг, самопрезентація митця, пітчинг, проведення фестивалів, конкурсів, виставок, артфлешмобів; «творчі портрети» мистецьких установ (театри, філармонії, концертні та виставкові зали, цирки, креативні артхаби, видавництва) тощо.
  9. 9.  Світове музичне краєзнавство: музеї, історичні пам’ятки села/селища, району, міста, регіону, країни тощо.

Вимоги до оформлення електронної версії доповіді учасника інтернет-конференції: зміст повинен відповідати тематичному напряму; мова доповіді – українська, обсяг – 2 с. формату А4 (шрифт – Times New Roman, розмір – 14; поля: ліве – 3 см, верхнє та нижнє – 2 см, праве – 1 см; міжрядковий інтервал – 1,5).

ПРИКЛАД ОФОРМЛЕННЯ ДОПОВІДІ

                                                                                                                                                    ІВАНЕНКО Іван,

учень 5 класу, фах – скрипка,

Дитяча школа мистецтв № 3, м. Суми

 

Консультантка:

ПЕТРЕНКО Тетяна Іванівна,

кандидатка мистецтвознавства,

викладачка-методистка,

Дитяча школа мистецтв № 3, м. Суми

НАЗВА ТЕМИ

Текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст текст

Список використаних джерел:

1. Великий тлумачний словник сучасної української мови (з дод. і допов.) / уклад. і голов. ред. В. Т. Бусел. Київ : Ірпінь : ВТФ «Перун», 2005. 1728 с.

2. Береза А., Нестерович Б. Удосконалення виконавської підготовки баяніста в процесі самостійної роботи [Ноти]: навч.-метод. посіб. Вінниця : Нова Книга, 2011. 176 с.

 

Граматична та стилістична редакції текстів проводяться учасниками самостійно. Спікер/доповідач та його консультант несуть відповідальність за достовірність інформації.

Електронні заявки на участь у Всеукраїнській учнівській інтернет-конференції «ARS LONGA»приймаються до 20 травня 2020 р. за відповідним посиланням. Дивитися тут.

До електронної заявки додаються (електронна версія доповіді та відеозапис виступу з презентацією).

Оргкомітет залишає за собою право відбору доповідей. Матеріали, що не відповідають зазначеним вимогам та подані пізніше вказаного терміну, розглядатись оргкомітетом не будуть.

Участь в інтернет-конференції «ARS LONGA» безкоштовна.

Усі учасники заходу отримають сертифікати Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти:

учні – сертифікат (форма участі – спікер або слухач);

педагогічні працівники – сертифікат про участь у заході з підвищення кваліфікації «за підготовку учня до інтернет-конференції» (15 годин).

Учні, які впродовж проведення інтернет-конференції проявлять найбільшу дослідницько-творчу активність, за рішенням оргкомітету отримають «Сертифікат модератора» на право головування на одній з тематичних секцій на наступній Всеукраїнській учнівській конференції.

 2.     Міжнародний онлайн-семінар «Початкова мистецька освіта сьогодення: світовий досвід».

Дата проведення: 1-2 червня 2020 року.

Для участі в онлайн-семінарі запрошуються педагогічні працівники сфери початкової мистецької освіти. Під час заходу планується обмін досвідом з питань функціонування системи мистецької освіти в різних країнах за участю представників із країн Європи, Африки, Північної та Південної Америки, Азії та Австралії.

Виступ кожного спікера буде складатися з двох частин: 1) загальні питання, що висвітлюють особливості системи мистецької освіти різних країн (державна та приватна форма, формальна та неформальна структура, зміст мистецької освіти, методи/методики викладання, результати навчання, підходи до самоосвіти, система професійного зростання викладачів, мистецькі конкурси для здобувачів освіти, інклюзивна мистецька освіта, дистанційні форми навчання, подальше використання набутих учнями компетентностей тощо; 2) презентація власного педагогічного досвіду.

Виступи спікерів відбуватимуться згідно з програмою онлайн-семінару. Регламент: 20-25 хв – виступ спікера; 10-15 хв – відповіді на питання. Усі учасники онлайн-семінару мають можливість долучитися до спільної дискусії (обговорення в чаті). Також оргкомітетом передбачено можливість надіслати свої питання до певного спікера заздалегідь, на сторінці у соцмережі https://www.facebook.com/mucteztbo/ Мова онлайн-семінару: українська, іноземні мови (з перекладом на українську).

Участь у заході підтверджується сертифікатом Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти про участь у міжнародному онлайн-семінарі як методичному заході з підвищення кваліфікації (учасник-слухач –    8 годин).

Участь у онлайн-семінарі безкоштовна. Кількість місць для учасників обмежена.

Електронні заявки на участь приймаються до 20 травня 2020 р. за відповідним посиланням. Дивитися тут.

З програмою CRESCENDO ART FORUM-2020 можна буде ознайомитися    25 травня 2020 р. на сайтах та сторінках у соціальних мережах:

Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти http://www.dnmczkmo.org.ua/; https://www.facebook.com/dnmczkmo/

Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів /розділ методичний центр /news/?c=12&d=0; https://www.facebook.com/kmmczktnz

Телефони для довідок:

+38 050 758 59 07 (Садівнича Олена Анатоліївна);

+38 066 952 80 80 (Смольська Наталія Іванівна);

+38 (044) 279 10 88; моб. тел.: +38 050 535 46 70 (Бриль Марина Миколаївна).

Перейти до спискуВерсiя для друку