Головна  →  Творчі заходи  →  23 листопада 2014

Урочисте відкриття 45-го концертного сезону Київської дитячої філармонії

Вже 45 років поспіль у місті Києві існує унікальний мистецький дитячий проект «Київська дитяча філармонія» під гаслом «Мистецтво дітей – дітям».

Заснована ще у 1970 році Головним управлінням культури спільно з Національною філармонією України, Київська дитяча філармонія залишається єдиною і неповторною творчою музично-просвітницькою організацією, аналогів якій не існує і досі.

Протягом сорока п’яти років, з удосконаленням та розвитком системи шкіл естетичного виховання, урізноманітнювалася і тематика концертів Київської дитячої філармонії.

У концертах № 1 «Урочисте відкриття» та № 6 «Квітневі зірки» традиційно виступають кращі солісти та колективи, які є переможцями різноманітних конкурсів та фестивалів.

Так само, щорічно, концерт № 2 «Різдвяні музичні зустрічі» відбувається під рубрикою «Викладачі-дітям».

Цікавим надбанням 45-го концертного сезону стануть концерти
№№ 3, 4, 5, присвячені мистецьким звітам районів Києва. Це – «Дніпровські зорі у Київському сузір'ї», «Мистецькі обрії Оболоні» та «Музична скарбничка Печерська».

Для вирішення організаційно-творчих питань з реалізації проекту «Київська дитяча філармонія» створено організаційно-художню Раду, до складу якої увійшли знані в місті та за його межами фахівці, відомі викладачі та керівники початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Для участі в концертах Київської дитячої філармонії організаційно-художньою радою відбираються кращі з найкращих номери за участю солістів та творчих колективів усього міста.

Дитяча філармонія – це велика творча родина, яка завжди підтримує талановитих дітей та радо чекає на кожного з нас. Вона стала школою виконавської майстерності для багатьох тепер вже знаних в Україні та за її межами митців, викладачів, керівників навчальних закладів. Серед них – лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів:

Павло Фенюк – народний артист України, професор Національної музичної академії України                         ім. П. І. Чайковського;

Роман Гриньків – народний артист України, професор Національної музичної академії України                    ім. П. І. Чайковського;

Герман Сафонов – заслужений артист України, соліст Національної філармонії України;

Ірина Білик – народна артистка України.

За період діяльності Київської дитячої філармонії було проведено більше    300 концертів, які відвідали близько 200 тисяч дітей та їх батьків. На найкращій сцені міста виступили понад 40 тисяч юних виконавців.

45-річчя діяльності Київської дитячої філармонії – це помітна сторінка у культурному житті столиці України та важлива віха в історії розвитку державної системи дитячої мистецької освіти, яка має вагоме значення для подальшого сходження до мистецького олімпу нових поколінь юних митців.

Урочисте відкриття 45-го концертного сезону Київської дитячої філармонії відбудеться 23 листопада о 12:00 у колонній залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2).

У святковому концерті № 1, який організовано Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів беруть участь кращі солісти та колективи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста Києва.

Перед початком концерту, об 11:30, у фойє буде облаштована виставка творчих робіт учнів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та гратиме джаз-бенд КДШМ № 2 ім. М. Вериківського.

Перейти до спискуВерсiя для друку