Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  17 лютого 2020

Концерт абонементу № 11 «Недільний вікенд з оркестром» Вчимося слухати симфонію. «Л. Бетховен: «Мистецтво об’єднує всіх» (до 250-річчя від дня народження композитора)

Концерт абонементу № 11 «Недільний вікенд з оркестром»  Вчимося слухати симфонію. «Л. Бетховен: «Мистецтво об’єднує всіх»  (до 250-річчя від дня народження композитора)

16 лютого у Колонній залі Національної філармонії України для юних слухачів та гостей циклу концертів Абонементу № 11 «Вчимося слухати симфонію. Л. Бетховен» відбулася творча зустріч. У виконанні Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії під орудою Заслуженого діяча мистецтв України, професора Ігора Палкіна прозвучали перша частина з концерту для фортепіано з оркестром №1 та перша частина з Третьої симфонії.

Ведуча концерту музикознавець С.А. Корецька підготувала аудиторію до слухання запропонованих творів. Лектор окреслила досить широкий спектр питань, які пов’язані з деякими біографічними фактами з життя композитора, історій створення творів, характерних інтонацій та творчих методів митця та епохою взагалі, яка у певній мірі сприяла на формування творчого світосприйняття Л. ван Бетховена. У зв’язку з творами, які прозвучали у концерті, лектор нагадала слухачам про тих знаменитих композиторів, у творчості яких жанр  концерту та симфонії набув класичної довершеності, а саме Й. Гайдна та В. А.  Моцарта.

Цікава передмова  музикознавця сприймалася учнями мистецьких шкіл  з великим задоволенням. Також діти мали змогу долучитися і до процесу передмови, адже на запитання Корецької С.А. «Чи є у залі діти, які грають на фортепіано?», більша половина залу підняла свої руки Це є підтвердження тому, що підростаюче покоління цікавиться не тільки сучасною культурою, а й визнаними музичними шедеврами світового рівня. Учні мали змогу ознайомитися з одним з важливих елементів у побудові концерту, з таким поняттям як каденція соліста, адже у Фортепіанному концерті №1  вона є доволі розгорнутою та віртуозною.

Отже,  під час  концерту утворився насичений, енергійний тандем між лектором та оркестрантами, що дуже яскраво підкреслив справжній бетховенський дух та дав змогу насолодитися гарним виконанням творів та творчою атмосферою.

Перейти до спискуВерсiя для друку