КМДА Київська міська державна адміністрація


5 грудня 2019

Бібліотека Шевченка святкує своє 100-річчя!

5 грудня у приміщенні Центральної бібліотеки відбувся урочистий захід, присвячений святкуванню її 100-річного ювілею.

Відзнаками Київського місього голови та грамотами Департаменту культури працівників столичної бібліотеки нагородили голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха та директор Департаменту культури Діана Попова.

"Усього кілька років тому ми тільки і мріяли про те, що Центральна бібліотека матиме такий вигляд і кожного дня прийматиме щасливих маленьких читачів та їх батьків; вміщатиме таку чудову команду працівників, яка любить і знає свою справу; започаткує масштабний проект «Бібліохабів» і розпочне велике перевтілення усього Києва." - привітала з ювілеєм бібліотеку пані Діана.

Сьогодні Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва є публічною книгозбірнею, що динамічно розвивається як сучасний, відкритий простір для реалізації просвітницьких, комунікативних та творчих задумів.

Бібліотека була створена в 1919 році за клопотанням відомих діячів культури – П. Г. Тичини та В. К. Магеровського. Певний час тут працював бібліотекарем сам Павло Григорович Тичина. В квітні 1920 року за його пропозицією бібліотеці присвоєно ім'я Тараса Григоровича Шевченка.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.