Головна  →  Міжнародне співробітництво  →  19 листопада 2019

У Києві відбудеться виставка «Баухаус. Біле місто Тель-Авів» із Ізраїлю

У Києві відбудеться виставка «Баухаус. Біле місто Тель-Авів» із Ізраїлю

З 19 листопада по 3 грудня 2019 року у Київському національному університеті будівництва та архітектури                            (вул. Преображенська, 2) експонуватиметься виставка «Баухаус. Біле місто Тель-Авів».

«Баухаус. Біле місто Тель-Авів» – виставковий проект музею з центру Баухаус у Тель-Авіві (Ізраїль), мета якого познайомити киян та гостей міста з ізраїльським модернізмом 1930-1940-х років, спадщини традицій Баухауса. Одна з найбільш значущих «колекцій» архітектури раннього модернізму знаходиться в Тель-Авіві – так званому «Білому місті». За два минулих десятиліття  «Біле місто» зазнало масштабної реконструкції, в результаті якої були приведені до ладу десятки будівель. На виставці можна побачити, в якому стані перебували будівлі під охороною Світової спадщини ЮНЕСКО і як вони змінилися в результаті проведеної реконструкції. Виставка демонструє всю складність програми зі збереження архітектурної спадщини міста Тель-Авів і його включення в сучасний архітектурний контекст.

Організатори виставки: Ізраїльський культурний центр в Києві у співробітництві з Київським Національним університетом будівництва  та архітектури, Посольством Держави Ізраїль в Україні, Національною спілкою архітекторів України, культурним інститутом Федеративної Республіки Німеччина Goethe-Institut в Україні, Національною спілкою архітекторів України та ін. Протягом проведення виставки заплановано серію відкритих лекторіїв діячів професійного архітектурного та мистецького співтовариства.

Вхід на офіційне відкриття проекту 19 листопада 2019 року  за запрошеннями. Контакти організаторів та акредитація для ЗМІ моб. тел. 0679369546, за посиланням https://bitly.su/PJeU.

Перейти до спискуВерсiя для друку