КМДА Київська міська державна адміністрація


30 жовтня 2014

Тематична екскурсія пам’яті великого скульптора, «українського Мікеланджело» І. П. Кавалерідзе для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділів дитячих шкіл мистецтв.

   30 жовтня о 12:00 у музеї-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе відбулася тематична  екскурсія   пам’яті великого скульптора, «українського Мікеланджело» І. П. Кавалерідзе для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділів дитячих шкіл мистецтв. Науковий співробітник музею-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе Юрій Шлопак провів екскурсію та розповів історію виникнення музею на Андріївському узвозі у 1993 році.

   Викладачі мали змогу переглянути відеофільм про видатного художника-скульптора та долю його творів, а також подивитися на його моделі та проекти: перший в Україні пам'ятник Шевченку в Ромнах, пам’ятник Григорію Сковороді в селі Лохвиці, численні оригінали станкових скульптур, рідкісні прижиттєві фотографії, рукописи сценаріїв, архівні матеріали, відеокасети з фільмами Кавалерідзе, книги та видання про нього.

   Музей-майстерня І. П. Кавалерідзе сьогодні –  один з найвідоміших, Андріївському  узвозі,  мистецьких  об'єктів  у  якому  постійно  проводяться художні виставки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.