Тематична екскурсія пам’яті великого скульптора, «українського Мікеланджело» І. П. Кавалерідзе для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділів дитячих шкіл мистецтв.

   30 жовтня о 12:00 у музеї-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе відбулася тематична  екскурсія   пам’яті великого скульптора, «українського Мікеланджело» І. П. Кавалерідзе для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділів дитячих шкіл мистецтв. Науковий співробітник музею-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе Юрій Шлопак провів екскурсію та розповів історію виникнення музею на Андріївському узвозі у 1993 році.

   Викладачі мали змогу переглянути відеофільм про видатного художника-скульптора та долю його творів, а також подивитися на його моделі та проекти: перший в Україні пам'ятник Шевченку в Ромнах, пам’ятник Григорію Сковороді в селі Лохвиці, численні оригінали станкових скульптур, рідкісні прижиттєві фотографії, рукописи сценаріїв, архівні матеріали, відеокасети з фільмами Кавалерідзе, книги та видання про нього.

   Музей-майстерня І. П. Кавалерідзе сьогодні –  один з найвідоміших, Андріївському  узвозі,  мистецьких  об'єктів  у  якому  постійно  проводяться художні виставки.

Перейти до спискуВерсiя для друку