Лекторій на тему: «Сучасне монументальне мистецтво як засіб творчого самовираження».

    21 жовтня 2014 року у Дитячій школі мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського відбувся лекторій на тему: «Сучасне монументальне мистецтво як засіб творчого самовираження» для викладачів-художників, в рамках курсів підвищення кваліфікації – «Школи вдосконалення професійної майстерності викладачів». Лекцію провів Кутняхов Микола Іванович, член Національної спілки художників України, доктор мистецтвознавства, викладач-методист ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського.

          Протягом лекції було розкрито такі питання: монументальна постать та монументальний образ; філософсько-духовні основи становлення; ідея втілення образу як основа монументального мистецтва; «бойчукісти» – представники монументального мистецтва в Україні; історична боротьба ідеології та духовності; технології створення монументального мистецтва (аль фреско, фреска, темперний та керамічний розпис, мозаїка, графіт); час як основна категорія монументального мистецтва та ін.

      Після лекційного матеріалу, викладачі мали змогу насолодитися переглядом відео-фільму, де на фоні величі природи на екран виводились відомі монументальні твори різних епох під супровід чуттєвої музики.

Перейти до спискуВерсiя для друку