Тематична екскурсія "Українське мистецтво початку ХХХ - ХХІ ст." для викладачів історії образотворчого мистецтва.

   17 жовтня у Національному художньому музеї України відбулася тематична екскурсія  «Українське  мистецтво  початку  ХХ - ХХІ ст.» для викладачів історії образотворчого мистецтва. Екскурсовод музею Зверховська Алла Григорівна розповіла про історію виникнення музею, про видатних постатей, що представляють свою епоху та різні течії мистецтва.

   Викладачі мали змогу ознайомитися з творами  художників, що працювали у стилі «модерн» та «авангард», були прибічниками школи Бойчука і розкривали футуристичне бачення світу. Їх життєвий шлях, манера виконання полотен, тематика зображень, символізм творів – усе привертало увагу глядачів.

   Твори митців розповіли про буденне життя людини. Вони зображали сімейні портрети, пейзажі, баталії, соціально-побутові сюжети. Картини, представлені в експозиції музею, відомі в Україні та за її межами. Вони сповнені щирості, любові, подекуди тривоги і передчуття майбутнього, а також сподівань на краще. Екскурсія, з якою ознайомилися викладачі історії образотворчого мистецтва, стане дуже корисною і для учнів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку