КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2019

Урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв

17 травня 2019 року о 13:00

 

 

Київський національний академічний театр оперети

         (вул. Велика Васильківська, 53/3)

 

 

   18 травня світова культурна громадськість відзначає Міжнародний день музеїв.

   Це професійне свято хранителів загальнолюдської культури й національних цінностей було започатковане в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.

   Сьогодні Міжнародний день музеїв відзначає близько 50 тисяч музеїв світу у майже 200 країнах (у тому числі понад 550 музеїв України).

   Місія музейних працівників благородна й відповідальна, їхня діяльність спрямована на дбайливе збереження та популяризацію унікальних духовних надбань народу, його історико-культурних реліквій. Примноження самобутнього спадку минувшини, забезпечення широкого доступу до безцінних музейних колекцій, збагачення духовних основ суспільства – мета  професійної музейної діяльності.

   Цьогоріч музейників міста з нагоди професійного свята вітатимуть у приміщенні Київського національного академічного театру оперети.

   Кращим фахівцям музейної справи буде вручено відзнаки Київського міського голови та Грамоти й Подяки Департаменту культури.

   «Родзинкою» заходу стане комічна опера Гаетано Доніцетті «Дзвіночок».

   За спогадами, працюючи над лібрето, Доніцетті й сам сміявся – над    текстом і над музикою. Добрий настрій, що супроводжував автора, неодмінно має передатися і глядачам вистави.

  Тож сподіваємося, що сьогоднішній день стане справжнім святом для музейників нашого міста.

 

      Контактна особа – Тетяна Мухіна-Мрига: 279 68 60.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.