Головна  →  Звернення громадян  →  14 травня 2019

Звіт про роботу зі зверненнями громадян за І квартал 2019 року.

Відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008  «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»  Департамент культури надає аналітично-статистичний звіт про роботу
зі зверненнями громадян за період з 01.01.2019 до 31.03.2019 року.

В основу організації роботи зі зверненнями громадян у Департаменті покладені завдання, визначені Законом України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015, Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів Українивід 14.04.1997 № 348 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2011
№ 26).

Відповідно до Порядку роботи з документами в інформаційно-телекомунікаційній системі «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва» у виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районних в місті Києві державних адміністраціях, затвердженого розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.12.2012 № 2368 та Порядку розгляду звернень громадян у виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), затвердженого розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 23.06.2011 № 1044 (в редакції розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.10.2013 № 1930 звернення, які надійшли для опрацювання до Департаменту культури, реєструються, підлягають розгляду та контролю за їх виконанням в інформаційно-телекомунікаційній системі «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва» (тобто у системі електронного документообігу АСКОД).

Протягом звітного періоду у Департаменті культури зареєстровано103 звернення громадян, з них письмових – 86 та усних – 17, отриманих на особистих прийомах у керівництва Департаменту. Директором Департаменту прийнято 13 громадян, першим заступником директора Департаменту – 4 заявники.

З усіх звернень за період з 01.01.2019 до 31.03.2019 з Київської міської державної адміністрації для розгляду надійшло 64 звернення, 1 – від інших органів державної влади та 38 – особисті звернення громадян до Департаменту культури.

 

Кількість звернень громадян,
які надійшли до Департаменту культури станом на 31.03.2018

Кількість звернень громадян,
які надійшли до Департаменту культури станом на 31.03.2019

письмових

усних

 

всього

письмових

усних

всього

218

17

235

86

17

103

 

Кількість звернень громадян,
які надійшли до Департаменту культури станом на 31.03.2018

Кількість звернень громадян,
які надійшли до Департаменту культури станом на 31.03.2019

безпосередньо від громадян

з КМДА

від інших органів державної влади

безпосередньо від громадян

з

КМДА

від інших органів державної влади

53

180

2

38

64

1

 

Протягом зазначеного періоду громадяни зверталися: із заявами та клопотаннями – 74 громадянина
(або 72% від загальної кількості отриманих звернень), пропозиціями та зауваженнями – 26 осіб (або 25,5% від усіх звернень заявників) та зі скаргами – 3 заявники (або 2,5% від загальної кількості
надходжень звернень). Кількість колективних звернень, що надійшли для розгляду до Департаменту
культури протягом звітного періоду, становить  19 заяв та клопотань (або 19,2% відзагальної чисельності звернень,
опрацьованих у Департаменті). З урахуванням колективних звернень протягом звітного періоду
до Департаменту звернулися 1285 заявників, якими порушено 103 питання.

У тематичному переліку питань, з якими зверталися громадяни до Департаменту культури протягом періоду
з 01.01.2019 до 31.03.2019 року, перше місце посідають питання культурно-мистецького спрямування,
чисельність яких становить 53 заяви та клопотання (або 50% від загальної кількості звернень), з різноманітних
питань загального характеру порушено 33 клопотання (або 33% від усіх надходжень звернень). Питання праці
і заробітної плати порушили 9 заявників (або 9% від загальної кількості розглянутих звернень, клопотань
та пропозицій, що надійшли на адресу Департаменту). З питань діяльності об’єднань громадян, релігійних
та міжконфесійних відносин порушено 8 клопотання (їх кількість становить
8% від усіх надходжень звернень).

Протягом аналогічного періоду 2018 року у Департаменті культури зареєстровано 235 звернень громадян, 

з них письмових – 218 та усних – 17, отриманих на особистих прийомах у керівництва Департаменту. 

Директором Департаменту прийнято 6 громадян, першим заступником директора Департаменту – 10 та заступником директора Департаменту – 1 заявник.

З усіх звернень за період з 01.01.2018 до 31.03.2018 з Київської міської державної адміністрації для розгляду 

надійшло 180 звернень, 2 – від інших органів державної влади та 53 – особисті звернення громадян до Департаменту культури.

Протягом зазначеного періоду громадяни зверталися: із заявами та клопотаннями – 175 громадян (або 75% від загальної кількості отриманих звернень), пропозиціями та зауваженнями – 58 осіб (або 24,5% від усіх звернень заявників)
та зі скаргами – 2 заявники (або 0,5% від загальної кількості надходжень звернень). Кількість колективних звернень, що надійшли для розгляду до Департаменту культури протягом звітного періоду, становить  58 заяв та клопотань (або 25% від загальної чисельності звернень, опрацьованих у Департаменті). З урахуванням колективних звернень протягом звітного періоду до Департаменту звернулися 30318 заявників, якими порушено 235 питань.

На виконання Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», систематично проводяться апаратні наради
щодо стану організації та контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів, що регламентують роботу
зі зверненнями громадян
та забезпеченням реалізації їх всебічного і вчасного розгляду, проводиться аналіз стану виконавської дисципліни
у структурних підрозділах
та здійснюється контроль за дотриманням працівниками Департаменту визначених термінів виконання доручень керівництва Київської міської державної адміністрації, пов'язаних із опрацюванням звернень громадян.

Згідно із затвердженим щоквартальним планом організації роботи із зверненнями громадян:

- проінформували директора Департаменту щодо стану організації роботи із зверненнями громадян начальники відділів: управління персоналом,
мистецтв та культурно-освітніх закладів;

- організовано проведення перевірки щодо стану організації роботи зі зверненнями громадян у відділі мистецтв та культурно-освітніх закладів.

На веб-сайті Київської міської державної адміністрації розміщено графіки особистого прийому громадян керівництвом Департаменту.

Протягом звітного періоду Департаментом культури було проведено низку змістовних та різноманітних культурно-мистецьких заходів.

          До 07 січня 2019 року тривав різдвяно-новорічний мистецький проект «Зимова «Країна мрій» на Лівому березі» (у Міжнародному виставковому центрі, Броварський просп, 15). В рамках цього ж проекту 07 січня відбувся гала-концерт.

          У період новорічно-різдвяних свят відбулися концерти, працювало різдвяне містечко: на Софійській площі та Володимирському проїзді до 13 січня  включно; а також на Контрактовій площі, вулиці П. Сагайдачного та біля обох станцій фунікулеру – до 20 січня. До 13 січня 2019 року відбувалися новорічні вистави для дітей у 15-ти муніципальних театрах. До новорічно-різдвяних свят театрами підготовлено 8 прем’єр та проходила Всеукраїнська різдвяна виставка в Центральному будинку художника.

          15 січня в Національному музеї «Київська картинна галерея» відкрилася ретроспективна виставка «Земля моя – краса моя» одного з найвідоміших сучасних українських митців, народного художника України лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, члена Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва Івана Степановича Марчука.

На виставці представлено майже шість десятків полотен авторської техніки «пльонтанізм» серії «Пейзаж», які художник почав створювати з 1972 року. Шанувальники майстра мали можливість переглянути як хрестоматійні добре відомі твори, так і абсолютно нові, щойно створені.

          15 січня в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва було презентовано виставку «На пошану музею, з любов’ю до міста» (з колекції закладу).

16 січня представники Департаменту взяли участь у засіданні Оргкомітету Ради національних спільнот України з обговорення та вироблення спільного плану заходів, спрямованих на підтримку діяльності національно-культурнихтовариств, етнічних громад та центрів національних культур
на 2019 рік.

19 січня 2019 року забезпечено проведення свята Водохреща, під час якого ієрархами Православної церкви України здійснено чин освячення води за відповідними регламентованими і встановленими канонами.

Представники Департаменту забезпечили участь у розширеному засіданні Ради національних спільнот України з нагоди відзначення Дня Соборності України, яке відбулося 24 січня 2019 року у приміщенні Інституту політичних
і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України.

          22 січня в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відбулася науково-практична конференція «Ханенківські читання 2019. Сто років Музею Ханенків як державній установі: історія, колекції, персоналії». Під час конференції обговорено результати найновіших наукових досліджень та панорамну картину змін, які відбувалися з музеєм і його колекціями протягом першого століття існування закладу як державної установи. Крім того, в рамках конференції презентовано книжкову міні-виставку публікацій музею «Сто років наукової діяльності Музею Ханенків».

З 01 по 09 лютого у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» відбувся арт-проект «Insight» київської художниці Ірини Ворони – переможниці конкурсу молодих художників.

08 лютого в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва експонувалася виставка «Дух Неба дарує щастя». Представлено твори традиційного мистецтва Китаю та Японії з багатої колекції музею: китайські новорічні дереворити, японські ляльки та акварелі тощо.

11 лютого – вистава «Слава героям» у Київському академічному театрі «Золоті ворота».

12 лютого в Музеї української діаспори відкрилася виставка «The Ukrainian Canadians: Україноканадці». Цей проект – перша спроба представити в музейному просторі різні сторони життя української діаспори, історію
її становлення і розвитку: від перших поселенців кінця 19 ст. і до сучасних відомих діячів-україноканадців – науковців, політиків, письменників, громадських діячів.

Проект «The Ukrainian Canadians: Україноканадці» реалізується 

за підтримки Посольства Канади в Україні, в партнерстві з Національним художнім музеєм України, Національним музеєм Тараса Шевченка, ГО «Історична правда», Музеєм-архівом преси, Бібліотекою імені Олега Ольжича, відділом текстології та рукописних фондів Інституту літератури НАНУ, Національним університет «Острозька академія», CanSchool, Braty design.

14 лютого в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва киянам та гостям столиці вперше презентовано унікальну колекцію новоствореного музею «Київський фарфор». Музей створено на базі приватної збірки сім’ї Сазонових, основу якої становлять вироби Київського експериментального кераміко-художнього заводу.

Експозиція «Перлини київського фарфору» – це рідкісна можливість побачити зібрану добірку КЕКХЗ в одному просторі та в історичній ретроспективі.

16 лютогозабезпечено участь у заходах до Дня відновлення  Литовської Республіки, зокрема на церемонії символічного підняття литовського прапора на історичній Замковій горі у Києві. Організаторами заходу виступили посольство Литовської Республіки в Україні та Київське товариство литовської культури імені Майроніса.

19 лютого прозвучала музична композиція «Народжена вільною»: історія визвольного руху українського народу в піснях з кіноінсталяцією у виконанні Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М. Ревуцького
за участю хору хлопчиків і юнаків Капели.

20 лютого – благодійний театралізований концерт «Небесна сотня з нами» пам’яті героїв України у Київському академічному театрі українського фольклору «Берегиня».

20 лютого – вистава «Сон» за творами Т. Шевченка у Київському академічному театрі юного глядача на Липках.

20 лютого – вистава-читання «МИ, МАЙДАН» у Київському академічному театрі «Колесо».

20 та 23 лютого – музично-драматична вистава «Розстріляне відродження» у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Зорієнтовано релігійні організації м. Києва на проведення у храмах столиці 20 лютого поточного року пам’ятного молебню за Героїв Небесної Сотні у рамках заходів щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Протягом лютого 2019 року в музеях комунальної власності міста Києва та  центральних міських бібліотеках проходили заходи з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні. У тому числі: фотовиставка захисника Донецького аеропорту, члена Асоціації ветеранів АТО України Руслана Боровика «Спогади солдата» (Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця»), книжкова виставка «Вогняна зима, що нас змінила» (Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія»), виставка-нагадування «І мовчки сотня непокорних героїв відходила у чисті небеса» (Публічна бібліотека імені Лесі Українки для дорослих м. Києва), книжкова виставка «Майдан ридав, а сотня в небо йшла…» (Центральна бібліотека ім Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва) та ін.

21 лютого забезпечено участь в Урочистому заході до Міжнародного дня рідної мови, який проведено Радою національних спільнот України в актовій залі Київського коледжу зв’язку. Мета заходу – сприяння мовній різноманітності та стимулювання вивчення іноземних мов.

Надано організаційне сприяння Київському грецькому культурному товариству «Енотіта» та Центру грецької культури «Зорбас» у проведенні творчих вечорів.

04 березня спільно з Громадською організацією  «Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва» проведено засідання організаційного комітету з підготовки проведення Міжнародного свята Новруз.

05 березня надано організаційне сприяння Громадській організації «Товариство дружби «Україна – Болгарія» у проведенні свята, приуроченого звільненню Болгарії від османського рабства, що відбулось у приміщенні Слов’янської гімназії.

06 березня надано організаційну підтримку, а також забезпечено участь у мистецькому заході «Славетний син великого народу», присвяченому 205-річниці від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка.

06 березня в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва в рамках проекту «Екологічний ракурс» відбулося відкриття відразу трьох виставок сучасних митців Польщі та України.

Творчий тандем Оксана Литвин–Ярослав Сахро з Коломиї на виставці «ДВА КРИЛА» представили ексклюзивний одяг, виготовлений з ліжникової нитки, Зеновія Шульга зі Львова презентувала виставку тканих сучасних весільних строїв «ДО ВІНЦЯ», а польська художниця з Лодзі Дорота Сак показала свої інспірації на гуцульську тему «ПАННИ–МАДОННИ–ГУЦУЛКИ». Завданням проекту є представлення погляду нинішнього покоління на вітчизняну культуру та її адаптацію в сучасному етнодизайні.

         14 березня стартував цикл заходів «Бібліотека скликає друзів» з нагоди 100-річчя від дня заснування Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка
для дітей м. Києва. Родзинкою ювілейного заходу стала презентація інтерактивної книги із творами Великого Кобзаря «Шевченко на кожен день:
 з Яніною Соколовою» видавництва «Фоліо».

15 – 16 березня відбувся ХVІІІ Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність» (в приміщенні Київського національного академічного театру оперети).

16 березня у кінотеатрі «Київська Русь» стартував фестиваль «Кіно-Франкофонія» у рамках Днів Франкофонії
в Україні та Року французької мови в Україні. Фестиваль проводиться з 16 по 24 березня за підтримки Посольств Франції, Кіпру, Швейцарії, Греції, Канади та Бельгії в Україні, спільно
з Французьким інститутом в Україні. Більшість сеансів – безкоштовні.

19 березня спільно з представниками Міжнародної громадської організації «Живи» проведено нараду
щодо підготовки та проведення духовно-мистецького фестивалю «Твоя Пасха Fest» 28 квітня 2019 року на території Михайлівської площі в рамках відзначення свята Світлого Воскресіння Христового.

19 березня відбувся мистецький проект «JAZZ KOLO» (в приміщенні Малого залу ДП «Національний палац мистецтв «України»).

 21 березня спільно з Громадською організацією «Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва» у Колонній залі Київської міської ради буде проведено Міжнародне свято Новруз.

25 березня відбулася урочиста церемонія вручення театральної премії "Київська пектораль" у приміщення Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

28-30 березня проведено Міжнародний фестиваль гітарного мистецтва «ГітАс» (у концертних залах Факультету мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та Національної спілки композиторів України.

Протягом місяця (з 11 по 28 березня) тривав ХХV Фестиваль мистецтв «Шевченківський березень», присвячений 205-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка, за участю солістів та творчих колективів Київського інституту музики ім. Р.М.Глієра. Заключний концерт – творчий звіт КІМ ім. Р.М.Глієра – 28 березня у Колонному залі
ім. М.В.Лисенка Національної філармонії України.

Згідно з наказом Міністерства культури України від 30.01.2013 № 43 «Про реалізацію права соціально незахищених верств населення на відвідування підприємств, установ та організацій, які належать до сфери управління Міністерства культури України на пільгових умовах» у комунальних закладах культури визначено один день останнього тижня місяця днем безкоштовного відвідування соціально незахищеними верствами населення: інвалідами І та ІІ групи, дітьми дошкільного віку, учнями середніх спеціальних навчальних закладів, студентами вузів, військовослужбовцями строкової служби, пенсіонерами, ветеранами Другої Світової війни, учасниками бойових дій – за пред’явленням документів, що засвідчують належність
до вказаної категорії громадян.

Муніципальні театри проводять благодійну та шефську роботу серед соціально незахищених верств населення, в реабілітаційних центрах, дитячих лікарнях та інших установах. Зокрема, виїзні вистави для дітей проводять Київський академічний театр ляльок, Експериментальна майстерня
«Театр маріонеток», Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

Муніципальні театри постійно надають можливість безкоштовного відвідування вистав бійцями військових батальйонів із зони АТО, членам їх родин та вимушеним переселенцям (дорослим та дітям).

Для підвищення професійного та інтелектуального рівня, поліпшення якості знань, стану відповідності своїх умінь та навичок функціям займаної посади, працівники Департаменту культури систематично відвідують щорічні постійно діючі семінари з питань ведення діловодства та підготовки документів на базі Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників державних підприємств, установ та організацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку