КМДА Київська міська державна адміністрація


25 квітня 2019

XII міжнародний конкурс молодих піаністів пам'яті В. Горовиця завершено!

24 квітня у стінах Національної філармонії України відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів конкурсу Горовиця.

У числі переможців опинилися Ілля Овчаренко(Україна), Дмитро Семикрас (Україна), Ноа Чжоу (Велика Британія), Кейтлен Рінальді (Австралія), Сюй Шанцзюнь (КНР), Марія Мацієвська (Україна).

"Мені неабияк приємно, що саме Україна сьогодні перемогла. Це говорить про потужну школу, яка виховує майбутніх геніїв, завдяки чому ми розуміємо, що ідемо у правильному напрямі. Ми даємо світові митців і маємо надалі розвивати цю базу." - сказала під час прес-конференції з нагоди закриття конкурсу Діана Попова, директор Департаменту культури КМДА.

Почесними гостями заходу стали сама пані Діана, Голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, заступник міністра культури Юрій Рибачук, які і привітали лауреатів зі сцени філармонії.

"Музичне мистецтво - це щирість виконання. Тут або віриш, або ні. І я повірив кожному", - відповів на одне з запитань Олександр Злотник, Голова журі конкурсу.

Конкурс пам'яті Володимира Горовиця - щорічний міжнародний музичний конкурс, єдиний в Україні, що увійшов до складу Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом дорівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВОЗ.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.