КМДА Київська міська державна адміністрація


10 квітня 2019

У кінотеатрах «Ліра» та «Дніпро» мережі Київкінофільм 11-14 квітня 2019 року відбудуться Дні Литовського кіно.

У кінотеатрах «Ліра» та «Дніпро»  мережі Київкінофільм 11-14 квітня 2019 року відбудуться Дні Литовського кіно.

      Проект підготовлено у співпраці КП «Київкінофільм» із Литовським Кінофондом, за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні та Департаменту культури КМДА. Медіа - партнери проекту – часопис «Український тиждень» та Радіо «Промінь».

      Подібний фестиваль відбудеться в Україні вперше. Дні Литовського кіно відкриє картина Мантаса Кведравічюса «Маріуполіс» спільного виробництва Литви та України. Фільм вже демонструвався в Україні, натомість мав дуже обмежений прокат.

      У програмі Днів Литовського кіно представлені як сучасні картини «Чудо» Еґлє  Вертелітє спільного виробництва Польщі, Литви та Болгарії, «Праліс» - авторський фільм про природу біолога-документаліста Міндауґаса Сурвіли,   зйомкам якого режисер присвятив 12 років, так і фільми литовської кінокласики «Почуття» Альмантаса Грікявічюса за сценарієм Вітаутаса Жалакявічюса із сузір’ями литовських акторів та культовий мюзикл «Чортова наречена» Арунаса Жебрюнаса, у якому поряд із Регімантасом Адомайтісом  виступив славетний український актор Василь Симчич. Організатори не забули і про юних глядачів, підготувавши програму дитячої анімації, що демонструватиметься у рамках кінофестивалю «Крила» у кінотеатрі «Дніпро».

      До Києва завітають литовськы кінознавці і режисери. Тож глядачі матимуть чудову нагоду поспілкуватись із кінематографістами дружньої нам Литви.

      Фільми демонструватимуться мовою оригіналу із українськими субтитрами.

      Чекаємо на Вас.

      Вхід на усі перегляди – вільний.

 

https://www.facebook.com/kinokyivcom/photos/a.985284121513284/2600135596694787/?type=3&theater

https://www.facebook.com/events/2360662220740560/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.