КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2019

Методичні рекомендації щодо підготовки учнів академічного та народного вокалу до участі у міському концерті «А вже весна, а вже красна»

Пісня з давніх давен є невід’ємною частиною української культури, генетично та історично обумовленою складовою суспільного життя, адже спів – це засіб вираження емоційно забарвленого внутрішнього стану за допомогою музики.

Метою заходу є відродження та популяризація українських народно-пісенних традицій весняного календарного циклу.

Враховуючи назву концерту, викладачі можуть пропонувати до концерту не тільки календарно-обрядові пісні, а й твори українських композиторів, тематика яких відповідає назві заходу. Обираючи репертуар, викладачам необхідно звернути особливу увагу на відповідність репертуару віковим особливостям учнів.

При підготовці концертного номеру слід враховувати, що виконання хороводних пісень, гагілок та веснянок може доповнюватися відповідними рухами. Також для створення повноцінного сценічного образу не слід забувати про зовнішній вигляд виконавців. Рухи та концертний костюм учасника виступу повинні природньо доповнювати виступ. Також необхідно зважати на те, що загальний час звучання твору не повинен перевищувати 3-х хвилин.

Твори можуть бути представлені не тільки з інструментальним супроводом, а й  a caрpella.

Для участі у концерті може бути запропоновано як сольне так і ансамблеве виконання.

Для формування концерту викладачі надають до Методичного центру заявку на участь у заході, до якої можна включати не більше 2-х номерів. Наголошуємо, що у наданій заявці обов’язково необхідно зазначати контактний телефон викладача.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.