КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2019

У Києві святкують Новруз Байрам!



21 березня о 14.00 у Колонній залі КМДА відбулося феєричне святкування міжнародного свята Новруз Байрам. 

Організатори зазначили, що головною метою заходу стоїть показати, що Україна розвивається на засадах мультикультуралізму і в цьому розвитку велику роль грає різнобарв'я націй.

Саме тому, за словами народного артиста України, голови Азербайджанського культурного центру, Посла миру Гурбана Аббасова, найбільш важливим є те, що такі культурно-мистецькі заходи об'єднують у спільній діяльності різні народи та національності.
Організаторами свята є Департмент культури КМДА, Азербайджанський культурний центр ім. Мусліма Магомаєва, КНУ ім Тараса Шевченка.

Під час офіційної частини заходу було нагороджено авторів-переможців наукових робіт за участі директора Департаменту культури Діани Попової.

Цьогорічне святкування Новруз Байрам проходить у два етапи: конкурс наукових робіт (в Інституті філології Національного університету об 11:00) та народні гуляння у Колонній залі КМДА: святковий концерт, виставка творів мистецтва та національних костюмів, демонстрація кінофільмів, проведення майстер-класів, конкурс дитячого малюнку та багато іншого.

Крім того, необхідно зазначити, що народні гуляння покликані відтворити звичаї і традиції давнього свята, а також показати, змістовне історичне підґрунтя. 
Новруз Байрам - свято Нового року за сонячним календарем, який відзначається в день весняного рівнодення. 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.