КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2019

Методичні рекомендації щодо підготовки учнів естрадного вокалу до участі у міському концерті «Рука в руці»

Ансамблеве виконавство вважається однією з найцікавіших та яскравих форм роботи з дітьми в мистецькій школі. Своєрідним підсумком такої роботи у 2018-2019 навчальному році для МО естрадного вокалу стане міський концерт «Рука в руці», в якому будуть представлені вокальні ансамблі у творчому поєднанні учнів та викладачів.

Метою цього заходу є розвиток музичного почуття та смаку учня, популяризація роботи з малими формами ансамблю.

Обираючи репертуар, викладачам необхідно звернути увагу на вміння учнів співати в ансамблі, тобто, на володіння ними навичками дво- та триголосного співу. Рекомендуємо звернути особливу увагу на відповідність репертуару віковим особливостям учнів.

При підготовці концертного номеру слід враховувати, що сучасний естрадний вокал поєднує в собі не тільки тексти та музику. Для створення повноцінного сценічного образу не слід забувати  про пластику виконавців та їх зовнішній вигляд. Концертний костюм та рухи учасника виступу повинні природньо доповнювати виступ. Також необхідно зважати на те, що загальний час звучання твору не повинен перевищувати 4-х хвилин.

Твори можуть бути представлені як a caрpella, так і з будь-яким інструментальним супроводом, а також із використанням фонограми (-). Виконання із використанням фонограми (+) не допускається.

Враховуючи, що у концерті візьмуть участь ансамблі малих форм, рекомендований кількісний склад учасників ансамблю становить до 4 осіб з урахуванням викладача.

Для формування концерту викладачі надають заявку на участь у заході до Методичного центру. До заявки можна включати не більше 2-х номерів. Наголошуємо, що у наданій заявці обов’язково необхідно зазначати контактний телефон викладача, а у програмі – авторів музики і тексту.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.