КМДА Київська міська державна адміністрація


25 січня 2019

Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує мистецький конкурс на проведення кращого культурно-мистецького проекту щодо проведення Міжнародного національного свята «Новруз».

З метою виявлення найбільш цікавих і актуальних творчих ідей

Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради

(Київської міської державної адміністрації)

 

ОГОЛОШУЄ МИСТЕЦЬКИЙ КОНКУРС

      на проведення кращого культурно-мистецького проекту щодо проведення Міжнародного національного свята «Новруз», для реалізації якого передбачається надання фінансової підтримки з бюджету м. Києва.

      Граничний обсяг витрат з бюджету м. Києва 80,0 тис. грн.

      Конкурсні пропозиції на участь у мистецькому конкурсі приймаються у друкованому вигляді (у двох примірниках) до 25 лютого 2019 року за адресою:

      03004, м. Київ, бульв. Т.Шевченка, 3, Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), відділ театрально-концертних та культурно-освітніх закладів, каб. № 308, контактний телефон (044)279-62-92.

      Переможця мистецького конкурсу буде визначено на засіданні Художньої ради з питань розгляду культурно-мистецьких проектів при Департаменті культури, яке відбудеться у період з 26 лютого 2019 року до 05 березня 2019 року. Про точну дату учасникам конкурсу буде повідомлено додатково.

 

Вимоги до конкурсної пропозиції

‒       матеріали (фото- або поліграфічна продукція), які засвідчують досвід заявника щодо організації та проведення аналогічних культурно-масових проектів за обов’язковою участю колективів етнічних громад міста Києва та представників етнічних громад, які відзначають це свято, зокрема Азербайджану, Афганістану, Грузії, Киргизії, Туреччини, Туркменістану, Узбекистану, Казахстану, Таджикистану, Іраку (курди) та інші;

‒       концепцію проведення Міжнародного національного свята «Новруз»;

‒       наявність попередньої згоди балансоутримувача локації або приміщення, де планується реалізовувати проект;

‒       здійснення святкового тематичного (з етнічним наповненням) оформлення місця проведення заходів, приуроченого Новруз Байраму (свято Нового року за сонячним календарем, яке знаменує відродження природи, свято примирення та очищення, свято мудрості, яке закликає до солідарності, єднання, терпимості і прощення);

‒       візуалізація святкового тематичного оформлення (з етнічними елементами) місця проведення заходів;

‒       план-схема розташування тимчасових конструкцій;

‒       обов’язкове проведення культурно-мистецького заходу тривалістю не менше 4-х годин;

‒       концепції проведення заходів проекту мають враховувати всі особливості запропонованих локацій;

‒       кількість учасників не менше 500 осіб;

‒       наявність соціальної складової;

‒       забезпечення відповідних умов для можливості відвідування людьми з особливими потребами;

‒       використання туристичного логотипу міста Києва в оформленні локації, поліграфічній продукції, якщо така передбачена кошторисом витрат, та публікаціях у соціальних мережах;

‒       орієнтовний графік монтажу-демонтажу тимчасових конструкцій;

‒       пропозиції щодо забезпечення інформаційного супроводу заходу (міські, загальнонаціональні ЗМІ — телебачення, радіо, друковані та інтернет-видання, а також план просування в популярних соціальних мережах).

 

      Для участі в мистецькому конкурсі конкурсна пропозиція має складатися з таких документів та містити наступну інформацію:

  1. Заява про участь у Мистецькому конкурсі за встановленою формою.
  2. Концепція проведення культурно-мистецького проекту із обґрунтуванням актуальності (обов’язкова етнічна складова) .
  3. Візуалізація святкового тематичного (з етнічними елементами) оформлення локацій.
  4. Програма та перелік учасників культурно-мистецького проекту.
  5. Попереднє погодження балансоутримувача локації або приміщення.
    1. Орієнтовний сценарний план заходу.
    2. Технічні характеристики обладнання, яке використовуватиметься при реалізації культурно-мистецького проекту.
    3. Орієнтовний кошторис витрат на організацію та проведення культурно-мистецького проекту, який містить розрахунок загального обсягу фінансування проекту та визначення кожного джерела фінансування (бюджет м. Києва та інші залучені у встановленому порядку кошти).

 

ДО УВАГИ ЗАЯВНИКІВ! 

      Для участі в мистецькому конкурсі заявник може подавати лише одну конкурсну пропозицію (у двох примірниках). Всі додатки до заяви засвідчуються підписом заявника та печаткою (за наявності).

      Зареєстрована конкурсна пропозиція не повертається заявнику. У разі надходження конкурсної пропозиції поштою, термін її подання визначається за поштовим штемпелем. Конкурсні пропозиції, подані з порушенням установленої форми або терміну подання, повертаються заявнику з відповідним повідомленням.

 

      При реалізації культурно-мистецького проекту організатори мають неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства України, підзаконних нормативних актів та рекомендацій дорадчих органів КМДА, у т.ч. в частині:

      отримання відповідних дозволів;

      дотримання встановлених норм проведення масових заходів, допустимого рівня гучності в межах житлової забудови, пожежної і техногенної безпеки;

      дотримання норм законодавства, що регулюють використання авторських та суміжних прав.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.