КМДА Київська міська державна адміністрація


10 січня 2019

Методичні рекомендації до огляду технічної підготовки учнів класу сольного співу (академічний, народний, естрадний та джазовий вокал)

 Мета заходу – збереження вокальних традицій, активізація професійної творчої діяльності викладачів, обмін педагогічним досвідом, надання методичної допомоги молодим викладачам.

Термін проведення огляду: лютий 2019 року.

         Представництво від закладу – один учень від кожного викладача.

         Звертаємо увагу викладачів на те, що даний захід є своєрідним методико-практичним зрізом викладання вокалу в мистецьких школах міста. Викладачі в рамках огляду зможуть продемонструвати не тільки кропітку роботу та вміння досягати поставлених завдань, а й власні напрацювання та авторські цікавинки.

Загальний час роботи з учнем та демонстрації його навичок не повинен перевищувати  9 хвилин.

Загальною умовою під час підготовчої роботи до основного показу з усіх напрямів вокалу залишається розспівування, хронометраж якого не повинен перевищувати 2 хвилин.

Основна частина демонстрації роботи (до 5 хвилин) для усіх напрямів окрім народного складається з роботи саме над вокалізом. Викладачі народного вокалу замінюють роботу над вокалізом роботою над народною піснею із супроводом.

Заключною частиною творчого перегляду є показ української народної пісні a cappella від одного (дляакадемічного, естрадного та джазового вокалу)до трьох куплетів (для народного вокалу). Викладачі естрадного та джазового вокалу можуть продемонструвати виконання обробки української народної пісні у відповідному стилі або замінити її на виконання одного куплету пісні відповідного (естрадного або джазового) стилю a cappella. Хронометраж цієї частини роботи до2 хвилин. Викладачам народного вокалу необхідно врахувати, що в основній та заключній частинах показу має бути представлений різнохарактерний пісенний матеріал.

Увага! Для викладачів, що працюють за двома або декількома вокальними напрямами, наприклад викладають академічний та естрадний або естрадний та народний вокал, участь у заході обмежується демонстрацією роботи за одним напрямом. Якщо викладач працює у двох закладах, свою роботу він може представляти від одного із закладів. Також слід врахувати, що даний захід не несе в собі конкурсної складової. Тобто, у разі хвороби заявленого учня, викладач повинен замінити його іншим учнем зі свого класу, надавши оновлену заявку.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.