КМДА Київська міська державна адміністрація


3 грудня 2018

З 6 по 9 грудня 2018 року у київському Будинку кіно відбудеться ХXV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК».

З 6 по 9 грудня 2018 року у київському Будинку кіно відбудеться ХXV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК».

      З 1989 року Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» знайомить не лише професіоналів, а й глядачів різного віку та верств населення із найкращими зразками вітчизняного та світового анімаційного кіно, як сучасного, так і класичного. На «КРОК» завжди чекають, його люблять. Він завжди дивує програмою, радує неймовірно затишною, сімейною атмосферою, дарує сюрпризи та несподівані зустрічі. Цього року «КРОК» традиційно представить увесь спектр нових течій світової анімації, демонструючи роботи як визнаних майстрів, так і дебютантів, які своїми оригінальними ідеями надихають анімаційне мистецтво.

      Засновники фестивалю:

  • Міністерство культури України,
  • Державне агентство України з питань кіно,
  • Національна спілка кінематографістів України.

      Традиційно фестивальні кінопокази насичені ретроспективами і ювілейними програмами. Заплановані: спеціальна програма фільмів - володарів Гран-Прі «КРОКу» за 25-ть фестивальних років та програма «Студенти для студентів», до якої увійшли найкращі дипломні та дебютні анімаційні фільми світу, лауреати численних міжнародних кінофестивалів (2016-2018).

      У конкурсну програму цьогорічного фестивалю увійшли 150 фільмів з 40 країн. Всього ж на селекцію було подано 1312 заявок з 64 країн.

 

      Цьогорічними спеціальними гостями фестивалю стануть легенда світового анімаційного кіно, режисер і художник Жорж Швіцгебель (Швейцарія) та один із засновників анімаційної студії «Пілот», лауреат численних міжнародних кінофестивалів, режисер Ігор Ковальов (Україна, США).
 
 

      30 жовтня цього року сталася невиправна трагедія – пішов з життя Президент нашого фестивалю Давид Янович Черкаський. В пам’ять про великого Майстра організатори презентують документальний фільм «Давид Черкаський» з циклу «Світ анімації або анімація світу», реж. Ірини Марголіной та короткометражний анімаційний фільм «Крила», який за життя створив Давид Янович.

       Цього року кінофестиваль "КРОК" оголошує про заснування спеціального призу імені Давида Черкаського. Хто буде першим володарем статуетки, стане відомо в кульмінаційний момент фестивалю – на церемонії Закриття (9 грудня). 

 

      Фестиваль «КРОК–2018: у рідній гавані» проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

      Партнер фестивалю - Посольство Швейцарії в Україні.

      Партнери спеціальних програм фестивалю: «Артхаус Трафік», «Рік французької мови в Україні (2018/2019) Francophonie Ukraine».

 

      Запрошення на фестиваль можна отримати з 27 листопада у 208 офісі Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) у будні з 11 до 19 години.

      Також слідкуйте за інформацією на інтернет ресурсах Будинку кіно.

Файл документа: 147235.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.